
…Και
Σχολιάζει κατά περίπτωση ο Σχιζο Μπαρμπέρης της οδού Ναυσικάς ..
ΓΥΡΙΣΑΤΕΕΕΕ;;;
Ευτυχώς, όχι όλοι. Τι καλά να μείνετε εκεί που είστε ! Οι δρόμοι είναι αριστούργημα χωρίς εσάς, που είστε αλλού από εμάς, που είμαστε εδώ.
ΦΙΛΙΑ στους φίλους μου τους ταξιτζήδες, που διαβάζουν < Μπι – κου – τι >, φιλιά και στις γυναίκες τους που σε διαφορετικές ώρες από εκείνους ενημερώνονται για τα καυτά θέματα της επικαιρότητας…
Είδα < μια τζουρίτσα > στα δελτία ειδήσεων τους εορτασμούς του Πάσχα και ευχαρίστησα την Παναγιά την Εκατονταπυλιανή, που δεν έζησα τον < ρουκετοπόλεμο > στην Χίο, που δεν έπαθα < κροτοφοβία > από τους δυναμίτες στην Μακεδονία, που δεν μου κάηκε το τσαντάκι από τις κροτίδες, που δεν κατάντησα… παράπλευρη απώλεια από τις μπαλωθιές, που επέζησα από τις φωτιές που ανάψανε στις γειτονιές, και που δεν έγινα… μπουρλότο, με συνοπτικές διαδικασίες , επιχειρώντας να γιορτάσω την Ανάσταση.
Δόξα τω Θεώ!
Αφεντικό, τα έμαθες τα κακά νέα; Η Μύκονος έμεινε χωρίς τον Λάκη Γαβαλά, ο οποίος επέλεξε να μείνει … δες τώρα, στο Μαϊάμι (!!!), την στιγμή που η Εύη Βατίδου έκανε μπάνιο στην Ψαρού. Αυτά τα γεγονότα σε παράλληλη δράση χρήζουν ερμηνείας, καθώς την ίδια στιγμή ανακοινώνονται χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο τομέα. Ήθελα να ήξερα που ζει ο ΤΡΙΣΕ… Βγήκε αυτός ο απίθανος τύπος και δήλωσε ότι από την κρίση θα βγούμε το 2010!!! Ποια κρίση καλέ;;;
Τι βύσμα έχει και βρίσκεται στην θέση που έχει, μου λέτε; Η κυβέρνηση θα διορίσει…χιλιάδες άνεργους -έτσι πληροφορήθηκα από τα δελτία ότι τάξανε. Η μισή ελληνική σόου – μπιζ πήγε Μαλδίβες, η άλλη μισή Ντουμπάι, κάτι <υπόλοιπα > Νέα Υόρκη… Το ΣΤΑΡ μας πληροφορούσε ότι οι ομογενείς στην Αμερική επεφύλασσαν λαμπρή υποδοχή στον Τρύφωνα Σαμαρά… εεε… και κάτι < παλιομοδίτες > σαν και εσένα, αφεντικό, πήγανε στο πατρικά τους. Μα είναι δυνατόν να τηλεφωνούν τηλεθεατές και να δηλώνουν ότι ΕΣΥ έτρωγες σε ψαρο – ταβέρνα στην Πάτρα θαλασσινά; Και καλά, πας που πας, << Καλύψου >> λιγάκι! Ας μην πήγαινες LA, ας πήγαινες μια Μάλτα, μια Τυνησία… Εσύ στην Πάτρα και εγώ στο Διμηνιό; Και μετά τι; Μετά, δεν απομένει από το να πάμε για μπάνια στον < Ασπρόπυργο > και να βγούμε με …< τρίτο κεφάλι >!
ΞΑΝΑ – ΠΡΕΜΙΕΡΑ Ο ΠΡΩΙΝΟΣ ΚΑΦΕΣ !
ΓΕΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ (επαγγελματιών τηλεθεατών)
(Όλοι, όσοι έπρεπε να δούμε για να γράψουμε, δεν είμαστε σε… <ψυχολογία>. Ίσως τα στρουμφάκια που <παίζουνε> απέναντι, ίσως τα σχολεία που είναι κλειστά, ίσως οι μεζέδες, ίσως η < εαρινή ραστώνη>, ίσως η <ανοιξιάτικη θλίψη>… Υπάρχει κάτι που υφέρπει στην ψυχολογία και που μας κάνει συγκρατημένους… Μια φίλη μου, να φανταστείς, αφεντικό, βλέπει το πρωί ΕΤ3, άλλη φίλη βλέπει σούπερ Νόβα, άλλη το έχει γυρίσει στο BBC του ΣΚΑΙ. Γενικώς, η ψυχολογία του κοινού είναι σε σύγχυση. Προτείνω λοιπόν να μην βιαζόμαστε…)
Παρ’ όλ’ αυτά,
Το πρωί της 21ης Απριλίου, για 3η φορά φέτος, είδα πρεμιέρα του καφέ στον Αντένα.
ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ
Η Βίκυ Καγιά πολύ γλυκιά, πολύ οικοδέσποινα, πολύ χαμογελαστή, πολύ όμορφη.
Κάθε <πρωινή συνάντηση> θέλει σίγουρα γλύκα. Η Βίκυ την διαθέτει. Πολύ <αβανταδόρικη> και η επίσκεψη του Γιώργου Παπαδάκη και του Στρατή Λιαρέλη. Πήρανε τις γλαδιόλες τους τα παλικάρια για να ευχηθούνε την < καλή αρχή >. Εκείνη, πάλι, ευγενέστατη, χαμογελαστή πάντα, σεμνή στις δηλώσεις, καλο-ΙΣΚΙΩΤΗ!
ΠΡΩΤΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Από το άγχος, μάλλον μιλάει πολύ (το παθαίνω και εγώ μόνιμα… γι’ αυτό το καταλαβαίνω)
Είναι ή πολύ μαυρισμένη από τον ήλιο ή πολύ βαμμένη < μαύρη >.
< Σε μεγάλη εκτίμηση > φάνηκε ότι έχει τον ΦΡΕΝΤΥ. Το κατάλαβα γιατί του έκανε ξενάγηση στο σκηνικό.
Μεγάλο σεβασμό έδειξε η παρουσιάστρια στην Λίτσα Πατέρα. (Διέκρινα ότι η στήλη της αστρολογίας έχει επανιδρυθεί).
ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ είναι… αναμενόμενο.
Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ, επίσης, ίδια (Μαγειρική, αστρολογία, χρηστικά θέματα, μόδα κ.λ.π.)
ΑΠΟΡΙΕΣ:
Μήπως ξέρει να μου πει κάποιος πώς ακριβώς είναι το < κορίτσι της διπλανής πόρτας >;
Πώς είναι το < κορίτσι > της κυρίας πόρτας για να βρούμε της < διπλανής >;
Η < κύρια > πόρτα είναι σε πολυκατοικία ή σε μονοκατοικία;
Το σπίτι το οποίο διαθέτει < διπλανή πόρτα > είναι στην Εκάλη της Αθήνας ή στην < κάτω – άνω Μαγούλα >;
Η < διπλανή > πόρτα είναι κύριας κατοικίας ή εξοχικής, <προικώου> ή εξ αδιαιρέτου;
Μήπως πρέπει κάποτε να δοθεί εκπομπή στο κορίτσι της < κύριας πόρτας > για να καταλάβουμε τι αξίζει το < άλλο της διπλανής > ;
Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ ( μέχρι στιγμής )
ΒΑΡΕΘΗΚΑ – ΒΑΡΕΘΗΚΑ – ΒΑΡΕΘΗΚΑ! Κάποιος ας κάνει την αρχή να αλλάξει συνταγή. Από νωρίς το πρωί έως και το μεσημέρι… ίδια γεύση από ντεκαπάζ.
ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΡΙΑ!
ΕΙΝΑΙ ΓΚΕΪ Ο ΟΒΕΛΙΞ;
Τις < άγιες μέρες > παρακολούθησα < παιδικά >. Μεταξύ άλλων, είδα και ΑΣΤΕΡΙΞ. Πάντα μου άρεσαν οι ιστορίες με τους Γαλάτες. Το επεισόδιο ήταν μεταγλωτισμένο.
Παρακολουθώντας, όμως, διαπίστωσα ότι ο ΟΒΕΛΙΞ μιλάει με ΦΩΝΗ ΓΚΕΪ! Για να σας πω την αλήθεια, ιδέα δεν έχω αν ο ΟΒΕΛΙΞ είναι στρέιτ. Δεν το είχα σκεφτεί, ξέρετε. Αν κάποιος έχει πληροφορίες, ας με ενημερώσει. (Πάντως η φωνή που άκουγα εγώ ήταν εντελώς… < κατσαρή >)
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΜΗ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΛΦΑ
Την Δευτέρα του Πάσχα είδα δελτίο στον ΑΛΦΑ με <σχολαστική ευλάβεια >. Είδα λοιπόν τα < σούπερ να πέφτουν > πολύ σωστά και χωρίς ορθογραφικά λάθη. Ενημερώθηκα πλήρως από τον Πέτρο Καρσιώτη για τις εξελίξεις στα μεγάλα αστυνομικά θέματα. Διαπίστωσα ότι η δομή παρουσίασης των ρεπορτάζ είναι < αρκετά ευρωπαϊκού τύπου >. Το ρεπορτάζ που παρουσίασε η Βίκυ Χατζή, με τον φοιτητή που τα βράδια τραγουδάει, διέθετε εικόνα, κίνηση και εναλλαγή, ενώ τα < ΟΝ > της δημοσιογράφου ήταν στο σωστό σημείο του θέματος. Τα < πολιτικά > θέματα που δεν είχαν εξέλιξη ήταν στην ουρά του δελτίου -εκεί έπρεπε να είναι- ενώ η σύνδεση με τα < διόδια > που είναι < χιλιοφορεμένο θέμα > τέτοιες μέρες κράτησε σε διάρκεια ελάχιστα -τόσο, όσο για να δώσει την πληροφορία- και τέλος.
Ήταν κατά την γνώμη μου ένα δελτίο που είχε < απ' όλα >
ΤΟ ΚΡΕΠΑΡΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΕΜΟΝΤΕ ΓΙΑ ΔΕΛΤΙΟ
Την Τρίτη του Πάσχα είδα < στο πέρασμα > την κυρία Μάνδρου, στο δελτίο του ΑΛΦΑ. Μα ήταν < μαλλί αυτό για δελτίο >; Παρακαλώ, πού πήγανε οι κομμώτριες; Τόσο < κρεπάρισμα > ούτε στην ταινία < μια Ελληνίδα στο χαρέμι >!
Εκεί που την Δευτέρα είδα τα θέματα και είπα < τι καλά > την Τρίτη < είδα μαλλί > και είπα < έλεος, μια κομμώτρια >. Το μαλλί ήταν τύπου < λάχανο >, που με κόντρα τα φώτα έδειχνε να δημιουργεί γύρω από το κεφάλι κενά για < φωλιές >!
Ο ΣΧΙΖΟ – ΜΠΑΡΜΠΕΡΗΣ και η απουσία του…
Σήμερα δεν ήθελε να γράψει. Μου κάνει < μούτρα >. Τι να κάνω, τα χάπια πάντα δεν τον πιάνουνε… (Εκμεταλλεύομαι, βλέπετε, ότι είναι μακριά και δεν βλέπει τι γράφω). Την προηγούμενη φορά, επειδή η διόρθωση του… διόρθωσε το < ου δύναμαι γιγνώσκω > σε < ου δύμαμαι γιγνώσκειν > (και πολύ σωστά έκανε η διόρθωση χρησιμοποιώντας απαρέμφατο, αλλά την πλήρωσα εγώ. ΔΙΟΤΙ η διόρθωση μπορεί να έχει δίκιο, αλλά εκείνος ΜΙΛΑΕΙ ΛΑΘΟΣ ως < ΣΧΙΖΟ >… Άρα, για να σωθώ από την… λεπίδα του, κύριε διορθωτά, ό,τι γράφει < το μουρλοκομείο> αφήστε το όπως το γράφει. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΨΗ(Παναγιά μου φύλαγε!). Αααα, και θέλει να γράφει με διφθόγγους. Δηλαδή το < αβγό > το θέλει < αυγό >. Γύρευε με τι έχω μπλέξει…
