Συνάντηση με την πρέσβη του Καναδά στην Αθήνα, Anna-Karine Asselin πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Όπως επισημαίνεται, η συζήτηση έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα με τις δύο πλευρές να συμφωνούν για στοχευμένες πρωτοβουλίες και ενέργειες έτσι ώστε να ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο το τουριστικό ρεύμα ανάμεσα στις δύο χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδική μνεία έγινε στη στρατηγική σχέση των δύο χωρών και στη γέφυρα που οικοδομείται από την ιδιαίτερα δυναμική παρουσία της ελληνικής ομογένειας στον Καναδά.

Ισχυρός μοχλός για τη επίτευξη των στόχων αποτελούν οι απευθείας πτήσεις της Air Canada (Τορόντο- Αθήνα και Μόντρεαλ- Αθήνα) οι οποίες ήδη έχουν ξεκινήσει από τις 28 Μαρτίου και θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου με πιθανή επέκταση τον Νοέμβριο.

Αναφορικά με την Air Transat, οι απευθείας πτήσεις από Τορόντο και Μόντρεαλ για το «Ελ. Βενιζέλος» θα πραγματοποιούνται από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δίνοντας το στίγμα της νέας σεζόν του 2023 η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη είχε σταθεί πριν από λίγες ημέρες στις επιδόσεις του Ιανουαρίου, αναφέροντας ότι τα έσοδα σημείωσαν αύξηση 72% και οι αφίξεις 86% σε σχέση με το 2022. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου καταγράφηκε αύξηση 51% – σε σχέση με πέρυσι – στα περιφερειακά αεροδρόμια, ενώ συνολικά για τη φετινή χρονιά «οι προγραμματισμένες πτήσεις υπολογίζονται σε 15% παραπάνω από το 2019, πριν την πανδημία».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης