Το Άμπου Ντάμπι επιδιώκει την ενίσχυση των ενεργειακών σχέσεών του με το Πεκίνο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018, 08:34
Το Άμπου Ντάμπι επιδιώκει την ενίσχυση των ενεργειακών σχέσεών του με το Πεκίνο
Ο Σουλτάν Αχμέντ Αλ Τζαμπέρ, εκτελεστικός διευθυντής της πετρελαϊκής εταιρείας του Άμπου Ντάμπι (ADNOC), εξέφρασε την προθυμία του για την επέκταση και την εμβάθυνση της ενεργειακής συνεργασίας με την Κίνα.

Η επιθυμία αυτή εκφράστηκε με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλε η ADNOC μετά τις συναντήσεις που είχε ο εκτελεστικός διευθυντής της με αρκετά στελέχη της κινεζικής βιομηχανίας πετρελαίου, φυσικού αερίου, των διυλιστηρίων, αλλά και κινεζικών πετροχημικών μονάδων, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Κίνα.

Η επίσκεψη του Τζαμπέρ στο Πεκίνο έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας για «την επέκταση κι εμβάθυνση των επιχειρηματικών και οικονομικών σχέσεων με έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους από τα ΗΑΕ», σύμφωνα με το ίδιο μήνυμα.

Η ενεργειακή συνεργασία αποτελεί μία σημαντική διάσταση στο διμερές πλαίσιο των σχέσεων μεταξύ των ΗΑΕ και της Κίνας, που είναι μία αναπτυσσόμενη αγορά για το αργό πετρέλαιο, τα προϊόντα διύλισης, αλλά και τα πετροχημικά προϊόντα της ADNOC.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018, 08:44