Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Εικονολήπτης: Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος
Μοντάζ: Αποστόλης Μαρούσης

Πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο εργοστάσιο αναψυκτικών και χυμών της Ελλάδας. Εδώ, έπειτα από μια επένδυση 24 εκατομμυρίων ευρώ που ολοκληρώθηκε την τελευταία διετία, παρασκευάζεται το σύνολο σχεδόν των αγαπημένων σας προϊόντων, και από εδώ διανέμονται σε όλη την επικράτεια αλλά και εξάγονται σε 11 χώρες του εξωτερικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποτελώντας το «θεμέλιο» της νέας εποχής ανάπτυξης, το ανανεωμένο εργοστάσιο του Σχηματαρίου απασχολεί 400 εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων, συμβάλλοντας έτσι στην αντιμετώπιση της ανεργίας και συνεισφέροντας τα μέγιστα στον τριτογενή τομέα παραγωγικής δραστηριότητας, δηλαδή στην ελληνική βιομηχανία. Αυτό ακριβώς που έχει ανάγκη η Ελλάδα για να τονώσει το ΑΕΠ της.

Το zougla.gr επισκέφτηκε το εργοστάσιο της «Coca-Cola Τρία Έψιλον», «Σχηματάρι Mega Plant», και σας παρουσιάζει τα «μυστικά» παρασκευής της Coca-Cola, της Sprite, της Amita Motion και των άλλων δημοφιλών προϊόντων!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Διευθυντής του Εργοστασίου, Γιάννης Πετράκης, μας παρουσιάζει τον τρόπο λειτουργίας των 17 γραμμών παραγωγής, που παραμένουν «ανοιχτές» 24 ώρες το 24ωρο όλο τον χρόνο.

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο παραγωγικό και διανεμητικό κέντρο που εξυπηρετεί εκτός από το σύνολο της ζήτησης στην Ελλάδα, αφού το 100% των χυμών και το 97% των αναψυκτικών παράγονται εδώ, ακόμη 11 χώρες του εξωτερικού. Ταυτόχρονα, αποτελεί και τον μεγαλύτερο εργοδότη της περιοχής, προσφέροντας εργασία σε 400 ανθρώπους», εξηγεί, συμπληρώνοντας ότι εκτός από τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας των προϊόντων, οι δράσεις επεκτείνονται σε πρωτοβουλίες μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας, όπως και σε εξελιγμένους τρόπους εξοικονόμησης πόρων και ενέργειας.

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη του Γιάννη Πετράκη και γνωρίστε το «Σχηματάρι Mega Plant»:

 

 

Η υψηλή ποιότητα των αγαπημένων σας αναψυκτικών και χυμών αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα για την «Coca-Cola Τρία Έψιλον». Αυτή διασφαλίζεται χάρη στους χιλιάδες ελέγχους που γίνονται διαρκώς, από τους ειδικούς ελεγκτές, χημικούς, χημικούς μηχανικούς και τεχνολόγους τροφίμων που εργάζονται στα 4 εξειδικευμένα εργαστήρια ελέγχου ποιότητας του εργοστασίου.

«Διασφαλίζουμε την άριστη ποιότητα τόσο στο περιεχόμενο, όσο και στη συσκευασία, υπερβαίνοντας τις απαιτήσεις των διαφόρων προτύπων που είναι υποχρεωτικό να τηρούμε, όπως και τη σχετική νομοθεσία, χάρη στους συνεχείς ελέγχους και στη συνεργασία με το τμήμα παραγωγής», περιγράφει ο  Διευθυντής Ελέγχου και Διασφάλισης Ποιότητας «Σχηματάρι Mega Plant».

Δείτε το βίντεο

 

Το «Σχηματάρι Mega Plant» αποτελεί επίσης κομβικό διανεμητικό κέντρο για πολλά από τα διαφορετικά προϊόντα της εταιρείας, που παρέχονται σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Γερμανία, Ελβετία, Η.Π.Α., Ιταλία, Κόσοβο, Κύπρο, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, και Τσεχία, αφού από εδώ διακινείται το 75% του όγκου πωλήσεων της εταιρείας. Για να επιτευχθεί αυτό, κατασκευάστηκε μια τεράστια αποθήκη 30.000 τετραγωνικών μέτρων, με αποθηκευτική δυνατότητα 30.000 παλετών, ώστε να εξυπηρετούνται μέχρι 300 φορτηγά την ημέρα.

Για την πιο αποδοτική διαχείριση των 540 διαφορετικών κωδικών προϊόντων, μιας και εδώ βρίσκεται και η μοναδική τελωνειακή αποθήκη για αλκοολούχα ποτά, ακολουθούνται υπερσύγχρονοι μέθοδοι αποθήκευσης και διανομής, ώστε να ελαχιστοποιούνται οι χρόνοι και να βελτιστοποιείται η εκμετάλλευση του χώρου.

Πρόκειται δηλαδή για μια «έξυπνη» αποθήκη με τεράστιες δυνατότητες, όπως μας δείχνει ο Βαλάντης Παπαδόπουλος, Διευθυντής Αποθήκης του «Σχηματάρι Mega Plant» που διασφαλίζει τόσο τη βέλτιστη ποιότητα των προϊόντων, όσο και τον ταχύτερο χρόνο από την παραγωγή στο ράφι.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης