Σε αύξηση του βασικού ωρομισθίου των υπαλλήλων λιανικής από 20 σε 22 δολάρια ανακοίνωσε ότι προχωράει από τον Ιούλιο η Apple, σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, ενώ ταυτόχρονα θα αυξήσει και τους μισθούς των υπαλλήλων της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή ανακοινώνεται στη σκιά της κινητοποίησης υπαλλήλων λιανικής της εταιρείας να προχωρήσουν στη δημιουργία σωματείων. Σύμφωνα με το Vice, ήδη, δραστηριοποιούνται σωματεία σε τουλάχιστον έξι καταστήματα, ενώ οι εργαζόμενοι στο κατάστημα της Apple σε εμπορικό κέντρο της Ατλάντα θα είναι οι πρώτοι που θα κάνουν εκλογές στις 2 Ιουνίου με την πεποίθηση μεταξύ πολλών από αυτούς ότι το σωματείο μπορεί να διεκδικήσει συλλογικά υψηλότερους μισθούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, τα 22 δολάρια που προγραμματίζει να δώσει η εταιρεία δεν ανταποκρίνονται στο αίτημα για ελάχιστον ωρομίσθιο 30 δολαρίων για όλους τους εργαζόμενους που ζητάει η Fruit Stand Workers United (FSWU), η οποία υποστηρίζει την προσπάθεια δημιουργίας συνδικάτου σε κατάστημα της Apple στη Νέα Υόρκη.
«Προειδοποίηση» στους… επίδοξους συνδικαλιστές

Η ηγεσία της Apple επιχείρησε να εμποδίσει την προσπάθεια των εργαζομένων για συλλογική διαπραγμάτευση

Με ηχογραφημένο μήνυμα που έλαβαν 58.000 υπάλληλοι σε καταστήματα λιανικής, και το οποίο επικαλείται το Bloomberg και το Vice, κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας προέτρεψε τους εργαζόμενους λιανικής να αναλογιστούν τους κινδύνους της δημιουργίας σωματείου!!!!!!!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εξάλεπτο μήνυμα, ο Deirdre O’Brien, ανώτερος αντιπρόεδρος λιανικής και ανθρώπινου δυναμικού, είπε ότι τα συνδικάτα θα περιέπλεκαν τη σχέση της Apple με τους υπαλλήλους της.

«Έχουμε μια σχέση που βασίζεται σε μια ανοιχτή, συνεργατική και άμεση δέσμευση, η οποία πιστεύω ότι θα μπορούσε να αλλάξει θεμελιωδώς εάν ένα κατάστημα εκπροσωπείται από ένα σωματείο που θα διεκδικεί συλλογική σύμβαση εργασίας», είπε ο O’Brien.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το Vice, η εταιρεία έστειλε και οδηγίες στους διευθυντές καταστημάτων, πώς να αποτρέψουν τις προσπάθειες των εργαζομένων. Απηχώντας την προειδοποίηση του O’Brien, ούτε λίγο ούτε πολύ τους καλεί να ενημερώσουν τους εργαζόμενους ότι εάν συνδικαλιστούν θα δίνεται μικρότερη σημασία σε αξιοκρατικά κριτήρια κατά την αξιολόγησή τους.

Την ίδια στιγμή, οριακά σταθερή σχεδιάζει να διατηρήσει την παραγωγή iPhone στη διάρκεια του 2022 η Apple, καθώς τα δεδομένα σε επίπεδο ζήτησης δυσκολεύουν στη σκιά του ουκρανικού, των διαταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα, και του πληθωρισμού που έχει εκτοξευτεί σε υψηλά πολλών δεκαετιών.

Η εταιρεία ζητά από τους προμηθευτές να συναρμολογήσουν περίπου 220 εκατομμύρια iPhone, περίπου τα ίδια με πέρυσι, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην εταιρεία, τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης