Η μετοχή της Citigroup ενισχύεται 2,4% στις προσυνεδριακές συναλλαγές καθώς η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα γ΄ τριμήνου που υπερέβησαν τις προσδοκίες, κυρίως εξαιτίας της ισχύος της μονάδας θεσμικών πελατών και καθώς το πιστωτικό κόστος έχει σταθεροποιηθεί.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 3,2 δισ. δολάρια ή 1,40 δολάρια ανά μετοχή, από τα 4,9 δισ. δολάρια ή 2,07 δολάρια ανά μετοχή πριν από έναν χρόνο, αλλά καλύτερα των εκτιμήσεων για 0,91 δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν 7% στα 17,30 δισ. δολάρια, αλλά διαμορφώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων για 17,21 δισ. δολάρια.

Τα έσοδα από τις δραστηριότητες θεσμικών πελατών αυξήθηκαν 5% στα 10,35 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 9,89 δισ. δολάρια.

«Η ραχοκοκαλιά του δικτύου μας παγκοσμίως βίωσε ισχυρή συμμετοχή των πελατών, εξαιτίας των χαμηλών επιτοκίων. Αν και τα έσοδα από τις δραστηριότητες Global Consumer Banking παρέμειναν χαμηλότερα ως αποτέλεσμα της πανδημίας, βλέπουμε υψηλότερη δραστηριότητα στα προϊόντα στεγαστικών και διαχείρισης πλούτου» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Michael Corbat.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης