Σε διευκρινίσεις προβαίνει με σημερινή ανακοίνωση η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε, σχετικά με έκρηξη σε σκάφος ελλιμενιζόμενο στη Μαρίνα Αλίμου, απαντώντας στις καταγγελίας του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η έκρηξη σημειώθηκε κατά τις απογευματινές ώρες στις 13/12/2020 και το προσωπικό της Μαρίνας Αλίμου ενήργησε άμεσα μόλις σημειώθηκε το συμβάν ειδοποιώντας την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Λιμεναρχείο Αλίμου. Σημειώνεται, επίσης, ότι στο επίσημο έγγραφο του Λιμεναρχείου Αλίμου (ΑΠ 3075/Φ8/14.12.2020) καταγράφεται πως κατόπιν της διενέργειας αυτοψίας από τα αρμόδια στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμεναρχείου ΑΛΙΜΟΥ διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη σημειώθηκε από άγνωστη αιτία στο μηχανοστάσιο σκάφους που ελλιμενιζόταν στην προβλήτα 7 της Μαρίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ΕΤΑΔ Α.Ε. ως διαχειρίστρια της Μαρίνας Αλίμου, δεν έχει κανένα δικαίωμα πρόσβασης και δεν φέρει καμία ευθύνη εντός των σκαφών που ελλιμενίζονται στις προβλήτες της» τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

«Όπως καταγράφεται στο έγγραφο του Λιμεναρχείου η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατέφθασε άμεσα στο χώρο του συμβάντος κατόπιν της ειδοποίησης από το προσωπικό της Μαρίνας Αλίμου, την οποία διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ Α.Ε., ενώ τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διερευνώνται και θα καταγραφούν στο σχετικό πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

»Το Πυροσβεστικό όχημα προσέγγισε άμεσα και με ασφάλεια έχοντας απρόσκοπτη πρόσβαση στο σημείο του συμβάντος. Σε καμία περίπτωση η πρόσβαση δεν παρακωλύθηκε από τις εργασίες συντήρησης και επισκευής του συστήματος πυρόσβεσης, που εκτελούνται το τελευταίο διάστημα στη Μαρίνα Αλίμου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Μετά από ειδοποίηση του προσωπικού της Μαρίνας κατέφθασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο και διακόμισε στο Γενικό Νοσοκομείο ΚΑΤ το άτομο που τραυματίστηκε την ώρα της έκρηξης εντός του σκάφους».

 

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, όπως υπογραμμίζει η ΕΤΑΔ στην ανακοίνωσή της, «το σκάφος ανελκύστηκε με ασφάλεια στο χώρο διαχείμασης της μαρίνας, όπως επίσης επακριβώς καταγράφεται στο έγγραφο του Λιμεναρχείου Αλίμου. Το σκάφος δεν βυθίστηκε, όπως λανθασμένα αναφέρεται στα εν λόγω δημοσιεύματα».

Ως προς τις εργασίες για τη διατήρηση και συνέχιση της ασφαλούς λειτουργίας της Μαρίνας Αλίμου η ΕΤΑΔ επιβεβαιώνει την υλοποίηση τους το τελευταίο διάστημα:

«Προκειμένου να διευκολυνθεί ο Παραχωρησιούχος, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει άμεσα την Μαρίνα Αλίμου, μετά την παράδοσή της σε αυτόν, η ΕΤΑΔ έχει συναινέσει σε αίτημα του για την διαμόρφωση ενός προσωρινού χώρου, όπου θα εγκατασταθούν συγκεντρωμένα όλοι οι επαγγελματίες, οι οποίοι είχαν τοποθετήσει οικίσκους σε διάφορα σημεία της Μαρίνας

»Αναφορικά με την κατασκευή του χώρου αυτού, έχει ληφθεί η απαιτούμενη σχετική έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας από τον Παραχωρησιούχο, που τις υλοποιεί με δικές του δαπάνες, λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας, και την ευθύνη υλοποίησης να τον βαρύνει αποκλειστικά, κατόπιν σχετικής εξουσιοδότησης της ΕΤΑΔ προς αυτόν.

»Από την ενημέρωση που διαθέτουμε, η πλειοψηφία σχεδόν των επαγγελματιών, οι οποίοι είναι και μέλη του ΣΙΤΕΣΑΠ έχουν ήδη συμφωνήσει με την απομάκρυνση των υφισταμένων οικίσκων τους και την μετεγκατάστασή τους στον υπό διαμόρφωση χώρο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης