Η Tesla πούλησε 25.845 οχήματα κατασκευασμένα στην Κίνα τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας πτώση κατά 27% από τα 35.478 οχήματα τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία που κυκλοφόρησαν την Τρίτη από την ένωση επιβατικών αυτοκινήτων της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Tesla εξήγαγε 14.174 αυτοκίνητα από το εργοστάσιό της στη Σαγκάη. Όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CNBC, η ένωση δεν αποκάλυψε τα στοιχεία για τις εξαγωγές της Tesla για τον Μάρτιο. Η μείωση των πωλήσεων της Tesla ήρθε εν μέσω μιας συνολικής πτώσης 12% από μήνα σε μήνα τον Απρίλιο για τα νέα ενεργειακά επιβατικά αυτοκίνητα στην Κίνα, σύμφωνα με την ένωση. Η κατηγορία περιλαμβάνει καθαρά ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ τα στοιχεία της BYD, η οποία υποστηρίζεται από τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Warren Buffett, κινήθηκαν κοντά με αυτά της Tesla τον Απρίλιο. Σύμφωνα με την ένωση, η BYD πούλησε 25.450 νέα οχήματα τον Απρίλιο, σημειώνοντας αύξηση 6,5% από τα 23.906 οχήματα τον Μάρτιο. Τα στοιχεία κινήθηκαν κοντά σε εκείνα που αποκάλυψε η ίδια η BYD, η οποία ανέφερε στις αρχές του μήνα ότι πούλησε 25.034 νέα επιβατικά αυτοκίνητα τον Απρίλιο.

Σημειώνεται πως η Tesla δεν αποκαλύπτει τις μηνιαίες παραδόσεις ανά χώρα. Η εταιρεία παρέδωσε 184.800 αυτοκίνητα διεθνώς κατά το α’ τρίμηνο. Ωστόσο τα στοιχεία δείχνουν ότι η Κίνα γίνεται ολοένα και πιο σημαντική αγορά για την εταιρεία. Η εταιρεία εξάλλου πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα κατά το α’ τρίμηνο, αντιπροσωπεύοντας το 29% των διεθνών πωλήσεων για την περίοδο.

Εν τω μεταξύ, έχουν αυξηθεί τους τελευταίες μήνες τα τοπικά αρνητικά δημοσιεύματα για προβληματικά φρένα, συντριβές και εκρήξεις. Παράλληλα, το Reuters μετέδωσε χθες ότι η Tesla έχει «παγώσει» τα σχέδιά της για αγορά γης και επέκτασης του εργοστασίου της στη Σαγκάη. Η μετοχή της εταιρείας σημειώνει πτώση περίπου 12% από την αρχή της χρονιάς μέχρι στιγμής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης