”Προσωπικές απόψεις εξέθεσα, αυτά που είπα δεν εκφράζουν το κόμμα μου”. Λέγεται αυτό το μπαλαμούτι, μάλιστα από πρώην υπουργό, στέλεχος κόμματος με πρωταθλητισμό δεκαετίας στην Ελλάδα; Παραλέγεται. Όχι απλά λέγεται, συνταγή απάτης αποτελεί στους πολιτικούς αιχμής οοοοοόλων των κομμάτων,

Δεν έκανε τίποτα καινούργιο ο Κατρούγκαλος. Παλαιό κόλπο είναι. Αμολάνε τις παρλαπίπες τους δημοσίως κι επισήμως οι κορυφαίοι των κομμάτων και μετά την κάνουν γυριστή. Πως δεν είπαν κομματικές θέσεις, αλλά… προσωπικές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

΄Ωπα, σύντροφε Κατρούγκαλε. Πολιτικός είσαι, μάλιστα κομματικός. Δεν είσαι ακαδημαϊκός, ένας φιλόσοφος. Κανένας δεν σε καλεί  στην εκπομπή του, προκειμένου να μας αναπτύξεις τι θαρρείς εσύ για τούτο και το άλλο Και λίγες μόνο μέρες πριν τις κάλπες. Σε καλεί ο κάθε εκπομπάρχης να συμμετάσχεις στο θέατρο, να μας πεις τις δήθεν επεξεργασμένες και παραμύθι φούρναρης μελετημένες θέσεις του καταστήματος, του κόμματος.

Παραμύθι ο Κατρούγκαλος, καπάκι στο άλλο παραμυθάκι, δηλαδή ότι ο ίδιος διαθέτει προσωπικές απόψεις, πέραν του κόμματος του, οι οποίες είναι… διαφορετικές από το κόμμα. Και το κόμμα παίζει μπάλα με τις δικές του απόψεις, τις… διαφορετικές των στελεχών του απόψεις.

Πλάκα. Ποια είναι  η πλάκα; Ότι δεν έχει καμιά αξία αν το κόμμα, το κάθε κόμμα έχει ή δεν έχει απόψεις και θέσεις και ορθίους και καθιστούς, στη ν πλατεία και στον εξώστη. Όταν τις… κομματικές θέσεις τις γράφουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι τα κόμματα σα γίνουν κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο Έλληνας Τζωρτζ Σόρος, διάβασε apodytiriakias,gr
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης