Επαγγελματίας φωτορεπόρτερ που βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη για την κάλυψη της πρόβας της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης, στις 27 Οκτωβρίου, και στις 11:25 π.μ. ακριβώς, την ώρα που φωτογράφιζε τα μαχητικά αεροπλάνα, πρόσεξε κάτι παράξενο στον ουρανό.

Δεν επρόκειτο ούτε για αεροσκάφος, ούτε για drone ούτε για οτιδήποτε άλλο γνωστό. Έκανε ζουμ με τον φακό του, και η απορία του έγινε ακόμα μεγαλύτερη… Μαζί του, βρίσκονταν άλλα δύο άτομα που επίσης παρατήρησαν το ανεξήγητο φαινόμενο. Συνολικά το «πράγμα» που θα δείτε στις φωτογραφίες παρέμεινε στον ουρανό για περίπου 5 λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η λήψη έγινε από τον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με μέτωπο προς τα βορειοανατολικά. Ο φωτορεπόρτερ μας έστειλε τις ακόλουθες φωτογραφίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το zougla.gr επικοινώνησε με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, πηγές του οποίου μας ανέφεραν ότι δεν μπορούν να δώσουν κάποια εξήγηση, ούτε ότι επρόκειτο για οτιδήποτε σχετίζεται με τις πτήσεις των ελληνικών μαχητικών, εκτός αν ο συγκεκριμένος σχηματισμός προέκυψε από τις «ουρές» των αεροσκαφών. Από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών δεν λάβαμε κάποια απάντηση.

Δεν αποκλείεται να πρόκειται για κάποιο όχι συνηθισμένο ατμοσφαιρικό φαινόμενο, που μπορεί να δημιουργηθεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες και να είναι ορατό από το ανθρώπινο μάτι.

Βεβαίως, ίσως να πρόκειται για ένα απλό… μπαλόνι που ίπταται με ήλιο, αλλά όπως αναφέρουν οι μάρτυρες, είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης