Ακάρ: Το ΝΑΤΟ πρέπει να δει τι κάνει η κακομαθημένη Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2022, 11:28
Ακάρ: Το ΝΑΤΟ πρέπει να δει τι κάνει η κακομαθημένη Ελλάδα

Σε προκλητικό παραλήρημα εναντίον της Ελλάδας επιδόθηκε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, την Παρασκευή στη διάρκεια εκδήλωσης της τουρκικής Αεροπορίας.

Το σκηνικό έντασης με την χώρα μας και το ΝΑΤΟ συνεχίζει η Τουρκία, με τον Χουλουσί Ακάρ να χαρακτηρίζει «κακομαθημένη» την Ελλάδα και να επαναλμβάνει την προτροπή που έχει χρησιμοποιήσει αρκετές φορές στο παρελθόν «να πάρει η Ελλάδα μαθήματα από την ιστορία της».

Πάντα και παντού απαντούσαμε σε αυτή την αθυροστομία της Ελλάδας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Έχουμε επανειλημμένα υπενθυμίσει στους συνομιλητές μας να παίρνουν μαθήματα από την ιστορία και συνεχίζουμε να το κάνουμε.

Η Ελλάδα ήταν αυτή που έκανε μια απόπειρα εισβολής το 1919-1922 με την ενθάρρυνση και την υποστήριξη ορισμένων χωρών. Στη συνέχεια, η Ελλάδα, η οποία ήταν απογοητευμένη, έβγαλε στο απόσπασμα τους πρωθυπουργούς της, τους υπουργούς της, ακόμη και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Λέμε ότι δεν θα πάτε πουθενά με αυτόν τον λεγόμενο εξοπλισμό, τη λεγόμενη συμμαχία.

Κρατήστε το χέρι της ειρήνης που έχουμε απλώσει, ας συνεχίσουμε το έργο μας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας. Λέμε ότι η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να βλέπει την Τουρκία ως απειλή. Η Τουρκία δεν είναι απειλή, είναι ένας εξαιρετικά ισχυρός, αποτελεσματικός και αξιόπιστος σύμμαχος για τη συμμαχία.

Πάντα λέγαμε και συνεχίζουμε να λέμε ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο, ότι δεν θα παραβιάσουμε τα δικαιώματα ούτε τα δικά μας ούτε των Κυπρίων αδελφών μας και ότι θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, όπως κάναμε μέχρι σήμερα», είπε ο Ακάρ.

 

Ο Τούρκος υπουργός άμυνας μίλησε για επιθετικές και παράνομες ενέργειες της Αθήνας αλλά και για τη ρητορική της Ελλάδας, αναφέροντας πως «Από τις 2 Ιουλίου, η δραστηριότητα αναφέρθηκε σε όλα τα κανάλια του ΝΑΤΟ, όλοι άκουσαν και έμαθαν γι' αυτήν. Είναι αδύνατο να μην το έχουμε μάθει. Εν τω μεταξύ, αναχαιτίστηκαν τα F-16 μας, που εκτελούσαν το καθήκον τους στο ΝΑΤΟ «Δεν ξέραμε ότι υπήρχε τουρκικό αεροπλάνο», είπαν ψέματα με εξαιρετικά αρνητικό τρόπο».

«Πρόκειται για εξαιρετικά εχθρικές, λανθασμένες ενέργειες. Όλες οι αρμόδιες αρχές, τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και εδώ, ακολουθούν το ψέμα και την άρνηση της Ελλάδας κάνοντας κάθε προσπάθεια. Πάντα και παντού ανταποκριθήκαμε στην κακία σας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Δεν υπάρχει θέμα να κάνουμε ένα βήμα πίσω στα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας με οποιονδήποτε τρόπο. Προστατέψαμε με ευαισθησία τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και του έθνους μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», συνέχισε ο Χουλουσί Ακάρ.

 

«Πρόκειται για εξαιρετικά εχθρικές, λανθασμένες κινήσεις. Όσον αφορά αυτές, όλες οι αρμόδιες αρχές, τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και εδώ, κάνουν κάθε προσπάθεια και το ΝΑΤΟ ακολουθεί το ψέμα και την άρνηση της Ελλάδας στα μάτια των χωρών. Το ΝΑΤΟ και οι τρίτες χώρες θα πρέπει να δουν τι κάνει η Ελλάδα. Προειδοποιήσαμε όλους τους συμμάχους μας για την Ελλάδα. Περιμένουμε από αυτούς να είναι αντικειμενικοί. Θέλουμε να γνωρίζουν ότι οι ενέργειες και η ρητορική εδώ δεν αφορούν τη φιλία ή τη συμμαχία. Ως Τουρκία συνεχίζουμε το έργο μας ως η χώρα που αναλαμβάνει το βάρος του ΝΑΤΟ και των συμμάχων μας. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε στο θέμα αυτό. Πάντα και παντού απαντούσαμε σε αυτή τη διαστροφή της Ελλάδας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Αποκλείεται να κάνουμε ένα βήμα πίσω στα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας με οποιονδήποτε τρόπο. Προστατεύσαμε με ευαισθησία τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και του έθνους μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε»  είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.
 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2022, 11:32