Μία ημέρα μετά την απόφαση των Βελγικών αρχών να βγάλουν το βραχιολάκι από την Εύα Καϊλή ο Έλληνας δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος μίλησε στους δημοσιογράφους διευκρινίζοντας καταρχάς ποιοι είναι οι δύο περιοριστικοί όροι που ισχύουν μέχρι τις 25 Αυγούστου

-Απαγόρευση εξόδου από το Βέλγιο και αν χρειαστεί μόνο με έγγραφη άδεια του ανακριτή και

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Να μην έρχεται σε επαφή με τους συγκατηγορούμενούς της. Ειδικά για αυτό τον όρο η πλευρά Καϊλή προβάλλει αίτημα να γίνει εξαίρεση για την περίπτωση του συντρόφου της Φραντζέσκο Τζιόρτζι που επισκέπτεται το παιδί τους στο σπίτι που μένει η Εύα Καϊλή. Μάλιστα ο δικηγόρος της χαρακτήρισε προβληματικό τον συγκεκριμένο όρο και λάθος αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δηλαδή όταν θα πηγαίνει ο κ. Τζιόρτζι στο σπίτι τι θα πρέπει να κάνει να πάει στο πεζοδρόμιο ή στην ταράτσα;»

Ο κ. Δημητρακόπουλος εξέφρασε την πικρία της κ. Καϊλή για τον Νίκο Ανδρουλάκη:

«Ουδέποτε είχε σχέσεις με τη Νέα Δημοκρατία. Ουδέποτε συζήτησε να φύγει από τον κομματικό χώρο που ανήκει και να πάει στη Νέα Δημοκρατία. Όλα αυτά είναι ψευδή. Με τον κ. Ανδρουλάκη και οι προσωπικές και οι πολιτικές σχέσεις έχουν διαταραχθεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχει παράπονο από το γεγονός ότι ο κ. Ανδρουλάκης την διέγραψε. Η σωστή κρίση του θα ήτανε να αναστείλει την κομματική της ιδιότητα μέχρι να μιλήσει η Δικαιοσύνη. Διότι αν αθωωθεί από τη Βελγική Δικαιοσύνη που υπάρχουν πολλές πιθανότητες;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Δημητρακόπουλος διευκρίνισε ότι η Εύα Καϊλή θέλει να επανέλθει στις συνεδριάσεις του Ευρωκοινοβουλίου:

«Μετά από έξι μήνες η Εύα Καϊλή είναι ελεύθερη μπορεί να αναπνεύσει καθαρό αέρα  μπορεί να πάρει την κόρη της και να πάνε στο πάρκο μπορεί να πάει στο σούπερ μάρκετ να αγοράσει πράγματα και κυρίως να επανέλθει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει η σχετική αίτηση και υπολογίζουμε μετά από μία εβδομάδα να μπορεί να παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι μία μεγάλη στιγμή για την κ. Καϊλή γιατί θα έρθει σε επαφή με τους συναδέλφους της και θα της δοθεί η δυνατότητα να εξηγήσει σε όλους ότι αυτές οι κατηγορίες που της αποδίδονται δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Υπάρχει μία πληθώρα νέων αποδεικτικών στοιχείων που τεκμηριώνουν την αθωότητά της. Ο μόνος περιοριστικός όρος ο οποίος της ετέθη είναι αυτός της απαγόρευσης εξόδου από το Βέλγιο Είναι ένας όρος που δεν την ενοχλεί και δεν την στεναχωρεί διότι όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως  ότι στην πατρίδα μας θα επιστρέψει όταν θα έχει τελειώσει η ποινική διαδικασία στο Βέλγιο και θα έχει αθωωθεί. Θα γυρίσει πίσω περήφανη με ψηλά το κεφάλι και θα αγκαλιάσει τους ανθρώπους που για πολλά χρόνια με την ψήφο τους την έχουν τιμήσει. Θέλει ο κόσμος να τη βλέπει. Υπάρχουν στοιχεία που αναδεικνύονται μέσα από τη δικογραφία. Φαίνονται ότι συνομιλούν οι πρωταγωνιστές αυτού του σκανδάλου – γιατί είναι σκάνδαλο – όπου δεν γίνεται καμία αναφορά στο πρόσωπο της κ. Καϊλή όπου εκεί επαναλαμβάνω και στην κατοικία του κ. Παντσέρι ο οποίος δεν γνώριζε ότι υπήρχε παγίδευση μέσα στο σπίτι του  ότι τα χρήματα αυτά αφορούσαν άλλους πλην της κ. Καϊλή».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης