Οποία έκπληξις η Εύα Καϊλή στη φυλακή για διαφθορά…
Έφθασε στο αξίωμα της αντιπροέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για να καταλήξει στις Βελγικές φυλακές, υπόδικη με βαρύτατες κατηγορίες.  

Τι να σκέπτεται άραγε ο πολιτικός της πατέρας και μέντορας Βαγγέλης Βενιζέλος για την επιλογή του να την προωθήσει στην πολιτική;  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι να απαντήσει σήμερα ο Ανδρουλάκης και οι συν αυτώ, όταν όλοι γνώριζαν ότι η επιλογή των υποψηφίων πέρναγε μέσα από περίεργες διαδικασίες και γκρίζα φίλτρα.

Μήπως αγνοούν οι πολίτες ότι αρκούσε μία ωραία εμφάνιση ή ένα πέρασμα από την τηλεόραση για να «τσιμπήσουν» οι πολίτες και να τους ψηφίσουν;

Γνώρισα την Εύα από τα πρώτα πολιτικά και δημοσιογραφικά της βήματα στην Θεσσαλονίκη και αργότερα στην Αθήνα. Υπέρμετρα φιλόδοξη και αφόρητα ματαιόδοξη, όπως άλλωστε απεδείχθη στη συνέχεια. Το αξίωμα της δημοτικής συμβούλου όπως και η βουλευτική έδρα της φαίνονταν ελάχιστα έως τιποτένια. Ο αστρονομικός μισθός του ευρωκοινοβουλίου σε σχέση με την ελληνική πραγματικότητα της έπεφτε λίγος. Λίγη και η θέση της αντιπροέδρου σε αυτό. Όλα λίγα μέχρι που ανακάλυψε τα κόλπα από τους εκεί λομπίστες και μπήκε στο παιχνίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χατζιδάκης της ΝΔ  μπορούσε να της εξηγήσει ότι οι λομπίστες στις Βρυξέλλες είναι σαν τους πρωταθλητές στίβου. Ντοπαρισμένους συλλαμβάνουν μόνον εκείνους που βολεύει το σύστημα, γιατί όπως πολύ καλά θα έχετε καταλάβει η Εύα δεν ήταν η μόνη «έξυπνη» ανάμεσα στα αρπακτικά του ευρωκοινοβουλίου.  Απλά είναι εκείνη που πιάστηκε.

Την έφαγε η σιγουριά ότι καλύπτεται από ασυλία, ότι μπορεί να διακινεί νομότυπα λογαριασμούς στην Ελβετία και όπου αλλού, ότι η τσιμπίδα πιάνει μόνο τα φορολογούμενα φτωχαδάκια- ψηφοφόρους και δεν πλησιάζει ποτέ μια αντιπρόεδρο των Βρυξελλών.

Τέτοια πράγματα θα σκέφτεται στις φυλακές του Βελγίου τούτη την ώρα έχοντας χάσει αξιώματα και πλούτη εν μια νυκτί. Το κοριτσάκι της Θεσσαλονίκης, που ούτε στο όνειρο του φανταζόταν μία θέση αντιπροέδρου στις Βρυξέλλες. Στην καλύτερη περίπτωση υπό φυσιολογικές συνθήκες θα μπορούσε να καταλήξει δημοτική σύμβουλος στην πόλη που μεγάλωσε.

Οι Θεσσαλονικείς είναι οι πρώτοι που δεν πρέπει να απορούν γιατί γνωρίζουν… Ο απλός ο κόσμος λέει σοφά πως όποιος ζητάει τα πολλά χάνει και τα λίγα. Το κακό είναι ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν χάνει μόνον η Καϊλή αλλά ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ που άλλαξε όνομα και αριθμό φορολογικού μητρώου για να ξεπλύνει τις ντροπές προκατόχων και να αποφύγει τα χρέη εκατομμυρίων. Πόσοι άραγε έπρεπε να έχουν συλληφθεί για κατάχρηση και διαφθορά εκεί μέσα εκτός από τον Τσοχατζόπουλο και τον Παπαντωνίου;

Η Καϊλή χωρίς καμία δημοσιογραφική εμπειρία έπαιρνε εκπομπές, παρουσίαζε δελτία ειδήσεων, ανέβαζε την δημοτικότητά της, ερωτευόταν παράφορα αλλά συγκεκριμένα, εκλεγόταν δημοτική σύμβουλος, βουλευτής, ευρωβουλευτής, έχοντας πάρει δεκάδες αξιώματα και βραβεύσεις για την «πολυσχιδή» δράση της. Ποιος μπορούσε να σταματήσει τέτοια λοκομοτίβα; Στην Ελλάδα κανένας πολύ περισσότερο στο ΠΑΣΟΚ. Το κατάφεραν οι βελγικές Αρχές όμως και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να ακουστεί ένα σύνθημα με νόημα: «Εμπρός στον δρόμο που χάραξε η Καϊλή, για όλους σας υπάρχει κατάλληλο κελί»…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης