Το γεγονός ότι ο Παντσέρι «ακόμη και πριν την πανδημία άφηνε χρήματα» στο σπίτι της Εύας Καϊλή και του συντρόφου της, στις Βρυξέλλες, επιβεβαίωσε η ίδια η Ελληνίδα ευρωβουλευτής ενώπιον του Βέλγου ανακριτή Μισέλ Κλεζ. «Μετά ερχόταν για να τα πάρει. Εμπιστευόταν περισσότερο τον Φραντσέσκο παρά το δικό του διαμέρισμα», «πιστεύω λόγω της ασυλίας μου», είπε στη συνέχεια, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano.

Ο Τζόρτζι, όπως είπε η Καϊλή, λειτουργούσε ως φύλακας «ίσως και για το νυν αφεντικό του, τον (Ιταλό ευρωβουλευτή) Αντρέα Κοτσολίνο», πιθανώς λόγω «ηθικής υποχρέωσης» προς τον Παντσέρι, που του είχε προσφέρει τη θέση του κοινοβουλευτικού βοηθού, όταν ο ίδιος ήταν ευρωβουλευτής, αλλά και προς τον Κοτσολίνο, που τον κράτησε στη θέση του. Ο Τζόρτζι «δεν μπορούσε να πει όχι, ήταν πολύ ευγενικός. Ίσως θα έπρεπε να είχα πει κάτι, επειδή είμαι μεγαλύτερη», παραδέχθηκε, αφού δεν εμπιστευόταν όσα έκαναν ο σύντροφός της και οι Παντσέρι και Κοτσολίνο, μολονότι και η ίδια είχε στραφεί στον Παντσέρι για συμβουλές ως προς το πώς να κινηθεί στο χώρο της πολιτικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Καϊλή παραδέχθηκε έτσι την ευθύνη του συντρόφου της, λέγοντας ότι γνώριζε τι έκανε ο Φραντσέσκο Τζόρτζι. Και δήλωσε ότι ουδέποτε «σκέφτηκε την προέλευση των χρημάτων», που βρέθηκαν στο διαμέρισμά τους, χαράσσοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο, όπως σχολιάζουν ιταλικά ΜΜΕ, μια ξεκάθαρη υπερασπιστική γραμμή και ρίχνοντας όλο το φταίξιμο στον Τζόρτζι.

Οι ομολογίες της ενώπιον των Βέλγων ερευνητών συνάδουν με εκείνες του συντρόφου της: «Θα κάνω ό,τι είναι αναγκαίο, ώστε η κόρη μου να μπορεί να μείνει με τη μαμά της», είχε πει στη δική του κατάθεση.

Ο πρώην βοηθός του Παντσέρι μέχρι τώρα έχει προσπαθήσει να βγάλει έξω από το κάδρο τη γυναίκα με την οποία απέκτησε μια κόρη 22 μηνών -την οποία φροντίζει η γιαγιά της, μητέρα της Καϊλή στις Βρυξέλλες- μια στρατηγική, ωστόσο, που δεν τη βοήθησε προς το παρόν να βγει από τη φυλακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης