Οικονόμου για κόμμα Κασιδιάρη: Η ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει όλους τους κινδύνους που θέλουμε να αποφύγουμε

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2023, 10:48
Οικονόμου για κόμμα Κασιδιάρη: Η ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει όλους τους κινδύνους που θέλουμε να αποφύγουμε

«Η ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μία  ρύθμιση  που  περιλαμβάνει όλους τους κινδύνους που θέλουμε να αποφύγουμε» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στην πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις αλλαγές στην τροπολογία που κατατέθηκε ώστε να αποτραπεί η είσοδος του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη στη Βουλή.

«Σε ό,τι αφορά στη ρύθμιση, εμείς με ειλικρίνεια επιδιώκαμε και θα εξακολουθούμε να επιδιώκουμε την καλύτερη δυνατή συναίνεση. Γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο, τα κόμματα έχουν αυτή τη ρύθμιση από τον Νοέμβριο. Το σώμα, τον κορμό της ρύθμισης την έχουν τα κόμματα από τον Νοέμβριο, προκειμένου να πετύχουμε την ευρύτερη δυνατή σύγκλιση» είπε ο κ. Οικονόμου στο Mega και πρόσθεσε: «αυτή η ρύθμιση λέει με απλά λόγια, ότι όποιος έχει καταδικαστεί έστω και πρωτόδικα για εγκληματική οργάνωση, δεν μπορεί να είναι αρχηγός πραγματικός ή εικονικός, ενός κόμματος που θα διεκδικήσει την ψήφο του ελληνικού λαού. Η ρύθμιση είναι πάρα πολύ συγκεκριμένη, δεν πάει στα ιδεολογικά κίνητρα ή στο οτιδήποτε άλλο. Πατάει σε υφιστάμενη διάταξη υπό την προϋπόθεση της καταδίκης για εγκληματικής οργάνωσης. Όπως σωστά ειπώθηκε, η Βουλή ψηφίζει και η ερμηνεία είναι στην Δικαιοσύνη, στον Άρειο Πάγο, που θα συνεκτιμήσει μία σειρά από πράγματα. Τρίτον, εδώ δεν χρειάζεται να μπερδεύουμε τα πράγματα ή προσχηματικά να βρίσκουμε διαφωνίες και να προσπαθούμε να φέρουμε κάτι δικό μας για να μην θεωρηθεί ότι συναινούμε σε μία πρωτοβουλία που πήρε κάποιος άλλος».

Μιλώντας για την πρόταση που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Οικονόμου σημείωσε: «Η ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μία ρύθμιση που περιλαμβάνει όλους τους κινδύνους που θέλουμε να αποφύγουμε, εάν ρωτήσετε συνταγματολόγους. Για να μην πει ότι συμφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση, φτιάχνουν ένα πράγμα που εγκυμονεί όλους τους κινδύνους που θέλουμε να αποφύγουμε. Είναι υποχρέωσή μας να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες του Συντάγματος και να εξασφαλίσουμε την ευρύτερη δυνατή συναίνεση και να διαμορφώσουμε ένα νομικό και θεσμικό πλαίσιο. Δεν πρέπει να υποχωρήσουμε ούτε λεπτό από την πολιτική μάχη που πρέπει να δίνουμε, είναι αδιανόητο να αφήνουμε πολίτες να πιστεύουν ότι είναι διέξοδος η ψήφος στους φασίστες».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2023, 10:48