Με πρώτο θέμα την ειρήνη στο Αιγαίο και την αποκλιμάκωση της έντασης που προκαλούν οι καθημερινές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη αλλά και τα ναυτικά επεισόδια στο ανατολικό Αιγαίο, θα φτάσει στην Τουρκία ο πρωθυπουργός.

Αφού ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε το νέο πρέσβη της Τουρκίας στο Μέγαρο Μαξίμου προήδρευσε της κυβερνητικής σύσκεψης στο ΥΠΕΞ με θέμα το ταξίδι στην Τουρκία που θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη να παραμένει στην Αθήνα, η ελληνική πλευρά εμφανίζεται θετική στην προοπτική επανέναρξης των ΜΟΕ (Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης) μεταξύ των δύο χωρών όχι μόνο σε διπλωματικό αλλά και σε στρατιωτικό επίπεδο.

Κυρίως όμως το μεταναστευτικό είναι το θέμα που ενδιαφέρει την Αθήνα καθώς το μεταναστευτικό κύμα που καταλήγει στα ελληνικά νησιά διέρχεται από την γειτονική χώρα.

Τα ενεργειακά ζητήματα θα αποτελέσουν επίσης μέρος των συζητήσεων, ενώ η πρόθεση της Άγκυρας να επαναφέρει το θέμα των «8» που βρίσκονται στην Ελλάδα θεωρείται βέβαια, με την κυβέρνηση πάντως να απαντά σταθερά ότι η Δικαιοσύνη στη χώρα μας είναι ανεξάρτητη και δεν είναι εντολοδόχος της πολιτικής εξουσίας.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης