Σειρά κεντρικών παρεμβάσεων με ομιλητή τον γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, μαζί με το πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που αναπτύσσουν οι οργανώσεις του κόμματος και της ΚΝΕ πανελλαδικά, προγραμματίζεται για τις επόμενες μέρες, «με επίκεντρο», όπως επισημαίνει το ΚΚΕ, «τα μεγάλα εργατικά – λαϊκά προβλήματα, τις εξελίξεις στην οικονομία και διεθνώς, την ανάδειξη της ιστορίας του εργατικού κινήματος και του ΚΚΕ».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δημήτρης Κουτσούμπας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

–Το Σάββατο 25 Ιουνίου και ώρα 20.00 θα μιλήσει στην μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στον χώρο των Λιπασμάτων Δραπετσώνας.

Το διήμερο φεστιβάλ, 24-25/6, διοργανώνεται από την τομεακή οργάνωση Πειραιά και τις κλαδικές οργανώσεις Αττικής της ΚΝΕ, με σύνθημα: «Με το ΚΚΕ στη σωστή πλευρά της Ιστορίας! Για τον Σοσιαλισμό» και στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται ανάμεσα σε άλλα: Συζητήσεις για τους αγώνες και τα δικαιώματα των μαθητών και των νέων εργαζόμενων, μεγάλες συναυλίες και αφιερώματα (Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Retro, «Κοινοί Θνητοί», Ιουλία Καραπατάκη, Πολυξένη Καράκογλου, Rebeti) και Stand up Comedy (Χρ. Ζαραλίκος).

–Την Πέμπτη 30 Ιουνίου, στις 20.30, θα μιλήσει στην Κεντρική Πλατεία Μενιδίου, σε συγκέντρωση που διοργανώνουν οι κομματικές οργανώσεις Μενιδίου του ΚΚΕ, με θέμα «Τόλμησε στον αγώνα με το ΚΚΕ – Ασπίδα για το τώρα, ελπίδα γα το αύριο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιδίωξη των κομματικών οργανώσεων είναι «η συγκέντρωση να αποτελέσει την κορύφωση μιας μεγάλης πολιτικής εξόρμησης του ΚΚΕ σε έναν εργατικό – λαϊκό Δήμο, που είναι ταυτόχρονα και ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής. Μια περιοχή, με βιομηχανική ζώνη, με μεγάλους κλάδους και χώρους δουλειάς, δεκάδες σχολεία με εκατοντάδες εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους στο δήμο Αχαρνών, άλλους εργαζόμενους από άλλους κλάδους και χώρους δουλειάς, χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους».

–Το Σάββατο 9 Ιουλίου, στις 19.00, ο Δ. Κουτσούμπας θα χαιρετίσει στην πολιτική συγκέντρωση, στο πλαίσιο της 31ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ, στην Παραλία του Βόλου. Θα χαιρετίσουν ακόμα οι Κεμάλ Οκουγιάν, γ.γ. της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας, ‘Αστορ Γκαρσία, γ.γ. της ΚΕ του ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας και Πάβελ Μπλάνκο Καμπρέρα, Α’ γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Μεξικού. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Αμπατιέλος.

Η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ, που πραγματοποιείται πλέον για περισσότερα από 30 συνεχόμενα χρόνια, θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 10 Ιουλίου, στις Νηές Μαγνησίας, με σύνθημα «Με την κοινή πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Έτσι γράφεται η Ιστορία!».

Για την επιλογή της Θεσσαλίας για την φετινή κατασκήνωση της ΚΝΕ σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης: «Σε μια περιοχή που βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των σχεδίων εμπλοκής της χώρας μας στις πολεμικές αναμετρήσεις που διεξάγονται και προετοιμάζονται στη γειτονιά μας, θα ακουστεί δυνατά από χιλιάδες νέους και νέες από όλη την Ελλάδα το αντιιμπεριαλιστικό – αντιπολεμικό μήνυμα αλληλεγγύης και κοινής πάλης των λαών».

Στο πλούσιο και πολύμορφο πρόγραμμα του 4ημέρου περιλαμβάνονται επισκέψεις και ξεναγήσεις στο νησί Τρίκερι, εκδηλώσεις – συζητήσεις, συναυλίες και γλέντια, εργαστήρια ενάντια στα ναρκωτικά, αθλητικές δραστηριότητες κ.ά..

Στην κατασκήνωση θα συμμετέχουν ακόμα 8 Κομμουνιστικές Νεολαίες από την Ευρώπη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης