Στο Μαξίμου περιφερειάρχης και δήμαρχοι του βορείου Αιγαίου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020, 09:46
Στο Μαξίμου περιφερειάρχης και δήμαρχοι του βορείου Αιγαίου

Στο Μαξίμου θα βρίσκονται σήμερα οι δήμαρχοι των νησιών καθώς και ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου, προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα μετά τη χθεσινή ογκώδη διαμαρτυρία για λύση του μεταναστευτικού σε Λέσβο, Σάμο και Χίο. Τους δημάρχους και τον περιφερειάρχη θα υποδεχθούν στις 10.00 οι υπουργοί Επικρατείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Γεραπετρίτης και Νότης Μηταράκης.

Στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν συμμετείχαν χιλιάδες κόσμου, ενώ καθολική ήταν και η συμμετοχή στην απεργία που έγινε στα τρία νησιά, τα οποία σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος του προσφυγικού.

Σε μια πρώτη αντίδρασή του ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής χαρακτήρισε «δικαιολογημένη» την αγανάκτηση των νησιωτών του βορείου Αιγαίου και επανάλαβε ότι στόχος είναι η αποσυμφόρηση των νησιών και η καλύτερη φύλαξη τω συνόρων.

Το ψήφισμα των νησιωτών:

 1) Οι κάτοικοι της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, προκειμένου τα νησιά μας να σταματήσουν να είναι αποθήκες ψυχών ξεριζωμένων ανθρώπων, σήμερα ενώνουμε τις φωνές μας ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την κυβέρνηση και την Ευρώπη:

2) άμεση αποσυμφόρηση των νησιών του βορείου Αιγαίου και μεταφορά των προσφύγων μεταναστών σε χώρους με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

3) καμία νέα δομή στα νησιά μας και κλείσιμο των υπαρχουσών δομών.

4) έλεγχο όλων των ΜΚΟ

5) αποτελεσματική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας

6) μέτρα στήριξης για τα νησιά προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά που έχουν υποστεί. Ζητάμε από την κυβέρνηση και την Ευρώπη: δώστε πίσω τα νησιά μας, δώστε πίσω τη ζωή μας! Τα νησιά μας δεν είναι αποθήκες ψυχών, είναι το σύνορο της Ελλάδας, είναι το σύνορο της Ευρώπης.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020, 10:21