Θέμα παραίτησης της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη έθεσε σήμερα η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ, στον απόηχο της πολύκροτης υπόθεση του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή.

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Θέματος» μίλησε για παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη. «Πρέπει να διευκολύνει τον πρωθυπουργό, διότι είναι ευθύνη της υπουργού η επιλογή των προσώπων» δήλωσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδια διευκρίνισε ότι δεν επιρρίπτει στην υπουργό Πολιτισμού ούτε απόπειρα συγκάλυψης, ούτε ότι γνώριζε εκ των προτέρων για τις πράξεις του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Σημείωσε, όμως, ότι η Λίνα Μενδώνη πρέπει να διευκολύνει τον πρωθυπουργό, διότι είναι ευθύνη της υπουργού η επιλογή των προσώπων, είτε ξεγελάστηκε, είτε εξαπατήθηκε, όπως χαρακτηριστικά είπε. Δεν είναι ευθύνη του πρωθυπουργού, αλλά του εκάστοτε υπουργού η επιλογή προσώπων, τόνισε η ευρωβουλευτής, προσθέτοντας ότι ο pολιτισμός είναι η βιτρίνα της χώρας. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης