Ικανοποιημένος για τις πρόσφατες εξελίξεις που οδήγησαν στην έξοδο της Ελλάδας στις διεθνείς χρηματαγορές για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας έδωσε σύνθημα αισιοδοξίας για το μέλλον της χώρας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος, υπογραμμίζοντας ότι «η εμπιστοσύνη στην πατρίδα μας επισφραγίστηκε από τον πιο αντικειμενικό κριτή: από τις ίδιες τις αγορές» τόνισε.

«Ανοίξαμε και πάλι την πόρτα του φυσιολογικού δανεισμού. Ανοίξαμε τον δρόμο για φθηνότερο δανεισμό και για να υποχωρήσει ο δανεισμός στο σύνολο του χρέους» πρόσθεσε, δίνοντας παράλληλα έμφαση στο γεγονός πως η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ελληνική οικονομία αποτελεί «επένδυση στο μέλλον της Ελλάδας» και εχέγγυο για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση.

«Τα έντοκα γραμμάτια θα πέσουν. Εξοικονομούμε εκατοντάδες εκατ. ευρώ σε τόκους στο επόμενο χρονικό διάστημα και οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να δανείζονται στο εξωτερικό με πολύ χαμηλότερα επιτόκια» εξήγησε.

Η Ελλάδα άντλησε σήμερα, Πέμπτη 10 Απριλίου, τρία δισ. ευρώ, με απόδοση 4,95%, μέσω της έκδοσης πενταετούς ομολόγου. Το σύνολο των προσφορών ξεπέρασε τα 20 δισ. ευρώ.

Πυρά κατά της Αντιπολίτευσης

Κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του, η οποία μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, δεν παρέλειψε να εξαπολύσει τα πυρά του κατά της Αντιπολίτευσης και της… μίζερης, όπως είπε, στάσης της αναφορικά με τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

«Πολλοί ειρωνεύτηκαν αρχικά την εξαγγελία για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και ακόμη και τώρα αντιδρούν με μιζέρια (σε αυτή) σαν να λυπούνται, σαν να θλίβονται, σαν να παρακαλούσαν να έρθει άλλο Μνημόνιο» ανέφερε και πρόσθεσε πως «η έξοδος στις αγορές διαψεύδει όσους περίμεναν νέο Μνημόνιο».

«Μην κάνουμε το λάθος. Έχουμε δρόμο για να βγούμε οριστικά από την κρίση» συμπλήρωσε, ενώ απηύθυνε έκκληση προς τον ελληνικό λαό να παραμείνει ενωμένος.

«Φτάσαμε ως εδώ με τέσσερα πράγματα: Πίστη στη δύναμη του Έλληνα, σχέδιο, σκληρή προσπάθεια, σοβαρότητα και σκληρές διαπραγματεύσεις. Θέλουμε τους Έλληνες πιο ενωμένους από ποτέ. Με ενωτικό πνεύμα λειτούργησε η κυβέρνηση. Την ενότητα αυτή θα διαφυλάξουμε πάνω απ’ όλα» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:
«Ώθηση στα ομόλογα της Ευρωζώνης από την Ελλάδα», Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014, 15:47

Ξεπέρασε τα 20 δις η προσφορά, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014, 12:49

Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές
, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014, 16:25

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης