Ανταπόκριση από Στρασβούργο: Νίκος Ρούσσης

Διαφοροποιημένος, από την γενικότερη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, για το ποιός τελικά ευθύνονταν για την εγκατάλειψη 92 γυμνών προσφύγων στα ελληνοτουρκικά σύνορα, εμφανίζεται, με ερώτηση του προς την Κομισιόν, ο ευρωβουλευτής της Αριστεράς Στέλιος Κούλογλου!

Στην ερώτηση του, χαρακτηρίζει το περιστατικό συγκλονιστικό και επικαλούμενος τις μαρτυρίες των προσφύγων και όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, υποστηρίζει ότι αντιμετωπίστηκαν βίαια και εγκαταλείφθηκαν από τις τουρκικές αρχές.

Επιπλέον αναφέρει ότι, Εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες δήλωσε στην εφημερίδα Guardian ότι μεταξύ τους υπήρχαν και παιδιά καθώς καί ότι η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες ζητεί τη διεξαγωγή επείγουσας έρευνας και δηλώνει «συγκλονισμένη» από τις πρωτοφανείς εικόνες της ομάδας.

Ζητεί, λοιπόν, από την Κομισιόν, αν θα εξακολουθήσει να θεωρεί ασφαλή χώρα την Τουρκία, επειτα από αυτό το βάρβαρο περιστατικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης