Το Θέατρο «Ρόδα» παρουσιάζει την «Τρικυμία» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Φεστιβάλ Πέτρας του Δήμου Πετρούπολης σε σκηνοθεσία Μαρίας Περετζή στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2020.

Επιστέφουμε στην Πέτρα, έπειτα από 20 χρόνια, αυτό το καλοκαίρι μέσα σε τρικυμιώδεις καιρούς με….τι άλλο; την Τρικυμία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η περιπέτεια λίγων ανθρώπων μας αποκαλύπτει κόσμους παράξενους με μάγους και ξωτικά, με κωμικοτραγικά στοιχεία όμοια με αυτά που ζούμε σήμερα. Το έργο περιέχει μια θέαση της ανθρώπινης πραγματικότητας διαφορετική από όλα τα υπόλοιπα έργα του διάσημου δραματουργού. Στο κέντρο της στέκει ο άνθρωπος και η προσπάθειά του να αποκατασταθεί η σχέση του με ό,τι συμβαίνει στη ζωή του.

Μετά από επώδυνες ανατροπές που τον ανάγκασαν να μείνει εξόριστος σε ένα νησί, ο Δούκας του Μιλάνου, Πρόσπερος, παίρνει απόφαση να αλλάξει την τροχιά της ζωής του προκαλώντας την Τρικυμία. Παλεύει ασταμάτητα με τους δαίμονές του. Η εξουσία με τις ευθύνες και τις δολοπλοκίες που τη συνοδεύουν, τα πάθη των ανθρώπων, το σκηνικό του έρωτα, είναι όλα εκεί ολοζώντανα, όπως και σήμερα.

Η Μαρία Περετζή και η ομάδα «Ρόδα» αναζητούν και εξερευνούν την εσωτερικότητα και την πνευματικότητα της Τρικυμίας μέσα από το χορό και τη μουσική, συνδυάζοντας μια διαλογιστική προσέγγιση με την δυναμικότητα και την ένταση του Θεάτρου. Τα μέλη της ομάδας «Ρόδα» ζωντανεύουν τους χαρακτήρες μέσα από μακρόχρονη προετοιμασία και δημιουργούν μόνοι τους τα κοστούμια, τα σκηνικά και τη μουσική επένδυση. Στην παράσταση θα ακουστούν ζωντανά φλάουτο, πιάνο, κρουστά και φωνητικά από τους Τάκη Πατερέλη, Πία Πιερράκου και Γιώργο Ντούνη, με την επιμέλεια της Μαρίας Περετζή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

 

Info

Φεστιβάλ Πέτρας του Δήμου Πετρούπολης

15 & 16 Σεπτεμβρίου 2020

Ώρα έναρξης: 21:00

Διάρκεια 2 ώρες

Γενική είσοδος 15€, AMEA 10€

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων VIVA.gr 13€

Προπώληση στον Δημοτικό κινηματογράφο Πετρούπολης 13€

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης