Σε μια μικρή πόλη της Ουαλίας γίνονται ετοιμασίες για την παρουσίαση της ιστορίας που αφορά την κατασκευή ενός από τα διάσημα και αγαπημένα διαστημόπλοια του κινηματογράφου.

Μόνιμη έκθεση που πρόκειται να εγκαινιαστεί αργότερα φέτος, θα εξηγεί πώς το Millennium Falcon από την ταινία της κινηματογραφικής σειράς «Star Wars», «The Empire Strikes Back» κατασκευάστηκε κρυφά από ξύλο και ατσάλι από μηχανικούς σε ένα παλιό υπόστεγο αεροσκαφών, στην πόλη Πέμπροκ Ντοκ, στη νοτιοδυτική Ουαλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τεχνίτες εργάζονταν κάτω από πέπλο μυστικότητας αλλά, αναπόφευκτα σε μια μικρή πόλη, τίποτα δεν μένει κρυφό.

«Όλοι στην πόλη γνώριζαν ότι κατασκεύαζαν ένα UFO στο υπόστεγο» ανέφερε, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian, ο Γκάρεθ Μιλις, διαχειριστής του Οργανισμού Κληρονομιάς του Πέμπροκ Ντοκ. «Αυτή η χρονική περίοδος και αυτή η ιστορία είναι ένα σημαντικό μέρος της ζωντανής μνήμης της πόλης. Η έκθεση, μόλις εγκαινιαστεί, θα δώσει μια σημαντική ώθηση για το Πέμπροκ Ντοκ, με τον αυξημένο αριθμό επισκεπτών να βοηθά στην οικονομική αναγέννηση της πόλης μας και θα έχει επίσης σημαντικά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή» ανέφερε.

Ο Μαρκ Ουίλιαμς που θα επιβλέπει το πρότζεκτ, δήλωσε: «Ο Τζορτζ Λούκας έθεσε ένα νέο πρότυπο τόσο στην αφήγηση όσο και στη δημιουργία ταινιών με το Star Wars και η ιστορία του Millennium Falcon που κατασκευάστηκε στο Πέμπροκ Ντοκ ήταν μεγάλη είδηση εκείνη την εποχή. Όλος ο κόσμος το ήξερε και μετά η ιστορία έγινε θρύλος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την κατασκευή του το Falcon αποσυναρμολογήθηκε και μεταφέρθηκε στα πλατό της ταινίας στο Χερτφορτσάιρ.

Το διαστημόπλοιο δεν θα παρουσιάζεται στην έκθεση, στην οποία θα περιλαμβάνονται φωτογραφίες, αποσπάσματα της ταινίας, αντικείμενα και κοστούμια.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης