Σαράντα ψηφιακά «γραμματόσημα», με το καθένα να παρουσιάζει ένα γεγονός-ορόσημο της 40χρονης πορείας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με συνοδευτικό κείμενο ακριβώς 40 λέξεων, κοσμούν την περίφραξη του Εθνικού Κήπου επί των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Βασιλίσσης Αμαλίας.

Πρόκειται για την open-air (υπαίθρια) έκθεση που διοργανώνει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ολοκληρώνοντας μία σειρά δράσεων, προκειμένου να εμπλουτίσει τον δημόσιο διάλογο γύρω από τη σαραντάχρονη ευρωπαϊκή διαδρομή της χώρας, αναδεικνύοντας μεγάλες στιγμές, επιτεύγματα και, εντέλει, την εξέλιξη και την εμβάθυνση της σχέσης αυτής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σαράντα γραμματόσημα, σαράντα λέξεις το καθένα για μεγάλα γεγονότα-ορόσημα της σαραντάχρονης πορείας της Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια», σημειώνει ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, ξεναγώντας την κάμερα του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην έκθεση.

«Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα αποφάσισε να φέρει κοντά στους πολίτες, σε μία έκθεση με σαράντα πόστερ σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας, για να θυμόμαστε αυτό που συνέβη και να το συνδέσουμε με την καθημερινή ζωή του καθενός μας, την καθημερινή ιστορία του καθενός μας», προσθέτει, καλώντας όλους να περιηγηθούν σε αυτές τις σημαντικές στιγμές και να θυμηθούν πώς και η δική τους προσωπική ιστορία μπορεί να συνδέθηκε με κάποια από αυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκθεση γεννήθηκε ως μέρος του εβδομαδιαίου ηλεκτρονικού newsletter «#EUseful» του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, με ένα διαφορετικό εικαστικό σε μορφή «γραμματοσήμου» να αποκαλύπτεται στους παραλήπτες του newsletter κάθε εβδομάδα.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευγενική παραχώρηση από τον Δήμο Αθηναίων του χώρου της περίφραξης του Εθνικού Κήπου έκθεση και θα διαρκέσει έως τις 21 Φεβρουαρίου.

Δείτε όλα τα ψηφιακά «γραμματόσημα» με τα γεγονότα-ορόσημα στην ειδική στήλη της ηλεκτρονικής σελίδας του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (https://www.europarl.europa.eu/greece/el/).

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης