Στις 30 Ιανουαρίου ξεκινούν οι «Καταθέσεις Πολιτισμού» στην Τράπεζα της Ελλάδος

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019, 16:45
Στις 30 Ιανουαρίου ξεκινούν  οι «Καταθέσεις Πολιτισμού» στην Τράπεζα της Ελλάδος
Τον κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο «Καταθέσεις Πολιτισμού» συνεχίζει για τέταρτη συνεχή χρονιά η Τράπεζα της Ελλάδος, στο πλαίσιο της συμβολής της στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της χώρας. Φέτος, οι «Καταθέσεις Πολιτισμού» περιλαμβάνουν συζητήσεις τριών γυναικών, που έχουν διακριθεί στον ακαδημαϊκό χώρο και τον πολιτισμό, με τη δημοσιογράφο Κατερίνα Λυμπεροπούλου.

Η αρχή θα γίνει την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μαρία Ευθυμίου, και θέμα συζήτησης «Η παγκόσμια κυριαρχία της Δύσης και του δυτικού πολιτισμού κατά την τελευταία 500ετία». Θα ακολουθήσουν:

* Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019: Η αρχαιολόγος βυζαντινών αρχαιοτήτων και πρώην πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ), Ασπασία Λούβη, με θέμα συζήτησης «Η πολιτιστική χορηγία, η πολιτική συγκυρία και η πολιτιστική διαχείριση στην Ελλάδα».

* Τετάρτη 8 Μαΐου 2019: Η συγγραφέας Αμάντα Μιχαλοπούλου με θέμα συζήτησης «Το βίωμα και η επινόηση του: Γιατί είμαστε όλοι μυθιστορηματικοί ήρωες».

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Κεντρικού Καταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος (2ος όροφος) στην Αθήνα, με ώρα έναρξης τις 18.00 (είσοδος από Πανεπιστημίου 21).

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας και η είσοδος θα είναι δυνατή μισή ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Επιθυμητή η δήλωση συμμετοχής στο registrations@bankofgreece.gr
Για την είσοδό σας στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019, 16:45