Το διοικητικό συμβούλιο και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Γιάννης Μόσχος, εκφράζουν τη βαθιά και ειλικρινή θλίψη τους για την απώλεια του Μάριου Ποντίκα, ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες θεατρικούς συγγραφείς και πεζογράφους.

«Ο Μάριος Ποντίκας υπήρξε ένας από τους βασικούς πρωτεργάτες της μεγάλης έκρηξης και επιτυχίας του νεοελληνικού έργου μετά τη μεταπολίτευση. Ένας τολμηρός δημιουργός που πλούτισε το εθνικό μας δραματολόγιο με μια σειρά κορυφαίων, πρωτότυπων, θεατρικών κειμένων που έγραψαν ιστορία (το Τρομπόνι, Οι θεατές, Εσωτερικές ειδήσεις, Ο γάμος, Η γυναίκα του Λώτ κ.α.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλά από αυτά τα έργα παρουσιάστηκαν στις σκηνές του Εθνικού Θεάτρου, ενώ διετέλεσε και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του θεάτρου, προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες και συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ανάπτυξη και πρόοδο του οργανισμού. Οι δημόσιες παρεμβάσεις του ήταν πάντοτε καίριες, ρηξικέλευθες, με μια έντονη δημοκρατική σφραγίδα. Εξαιρετικά δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει σε όλους μας, και ιδιαίτερα στον πνευματικό και θεατρικό χώρο της Ελλάδας» αναφέρει η ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης