«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, είναι το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο, για να εισηγηθεί την αλλαγή των προϋποθέσεων ώστε να ενταχθούν στην αποζημίωση των 800 ευρώ οι καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι/ες στον χώρο του θεάματος-ακροάματος», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ Αττικής, Στερεάς και Νήσων, ο οποίος ζητεί επίσης από το υπουργείο:

«Να εκπονήσει άμεσα ένα πρόγραμμα αποζημιώσεων με τις διευκολύνσεις από το ΕΠΑΝΕΚ (σ.σ. Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία) για να μπορέσουν να αποζημιωθούν οι καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι/ες στο χώρο θεάματος ακροάματος. Να άρει την απαράδεκτη αναστολή συμβάσεων στους εποπτευόμενους φορείς (λ.χ. Μέγαρο Μουσικής κ.α.) δίνοντάς τους την αναγκαία χρηματοδότηση για να διατηρήσουν όλο το προσωπικό τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σύλλογος «ενώνει τη φωνή του με τα σωματεία των εργαζόμενων του σύγχρονου πολιτισμού», όπως το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο και το Σωματείο Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού, που πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη 14/4 παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας, μαζί με άλλα σωματεία εργαζομένων.

«Χιλιάδες άνθρωποι στον χώρο του σύγχρονου πολιτισμού καλούνται να ζήσουν χωρίς το επίδομα των 800 ευρώ», τονίζει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Σύλλογος, σημειώνοντας ότι τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε το ΥΠΠΟΑ για τον σύγχρονο πολιτισμό «αφορούν τη χρηματοδότηση νομικών προσώπων, ιδρυμάτων και ιδιωτικών εταιρειών και την επιδότηση σε νέα καλλιτεχνικά δημιουργήματα, που δεν μπορούν καν να παραχθούν εν μέσω πανδημίας, κι επιπλέον το κονδύλι που εξαγγέλθηκε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες που έχουν προκύψει στον χώρο».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης