O Διονύσης Σαββόπουλος έρχεται στο Rockwave Festival «για να σμίξει παλιές κι αναμμένες τροχιές με το ροκ του μέλλοντός μας»!

«Ε ναι! Στη Μαλακάσα! Έπρεπε να γίνω 80 ετών για να με φωνάξουν στο Rockwave. Είμαι σαν το στιχάκι του Λίαν Άντερσον: Γέρος για ροκ, μα  για τον θάνατο μικρό παιδάκι ακόμα», αναφέρει σε μήνυμά του ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Δείτε το βίντεο με τον Διονύση Σαββόπουλο:

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, πατέρας και ψυχή του ελληνικού στίχου και τραγουδιού έρχεται να διευρύνει τον κύκλο του μουσικού του ταξιδιού με δύο ιστορικές εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ένα ταξίδι γεμάτο χρώματα, ιστορίες και μελωδίες που άγγιξαν και ένωσαν χιλιάδες καρδιές και ζωές συναντιέται με ένα φεστιβάλ – θεσμό που το 2025 γιορτάζει το δικό του ταξίδι.Το Rockwave Festival γιορτάζει φέτος 30 χρόνια ζωής τιμώντας τον Διονύση Σαββόπουλο για τον δρόμο που άνοιξε στο ελληνικό ροκ και την προσφορά του στη μουσική. Πρόκειται, λοιπόν, για μια τιμητική και συγκινητική συνάντηση η οποία θα λάβει χώρα όχι σε μία αλλά σε δύο σκηνές του Rockwave.

Δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Δύο εμφανίσεις, που θα μαγνητοσκοπηθούν ως ενθύμιο για τις επόμενες γενιές το Σάββατο 14 Ιουνίου στο Terra Vibe στην Αθήνα και το Σάββατο 21 Ιουνίου στο Terra Republic στη Θεσσαλονίκη.

Μαζί του στη σκηνή η Klavdia, η Alexandra Sieti και ο Sakis Dovolis

Μαζί του, ο μοναδικός μπασίστας της χώρας, Γιώτης Κιουρτσόγλου, που έχει αναλάβει τις ενορχηστρώσεις, και ο καταπληκτικός Μάξιμος Δράκος στα πλήκτρα, ο οποίος επίσης έχει ενορχηστρώσει κάποια από τα τραγούδια που θα ακουστούν.

Στα τύμπανα θα είναι ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος και ένα «φράγμα» από χάλκινα πνευστά. Και τρεις εκπληκτικές φωνές, τρεις νέοι καλλιτέχνες που ο καθένας ήδη χαράζει έναν ξεχωριστό δρόμο: η Klavdia, η Alexandra Sieti και ο Sakis Dovolis.

Λίγα λόγια για τον Διονύση Σαββόπουλο

Ο Διονύσης Σαββόπουλος γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 1944 στη Θεσσαλονίκη και έκτοτε εκπλήσσει εαυτόν, οικείους και κοινό με την ακραία ειλικρίνειά του και το ατιθάσευτο ταλέντο του. Τα πρώτα σημάδια της αντισυμβατικής προσωπικότητάς του φάνηκαν ήδη όταν νεαρός φοιτητής, ακόμα, αποφάσισε να αφήσει τη Νομική Σχολή για να ασχοληθεί με το πάθος του, τη μουσική. Ο Σαββόπουλος ήταν ήδη ροκ.

Ξεκίνησε τις εμφανίσεις του το 1964 γράφοντας τολμηρά τραγούδια με πολιτικό, λυρικό και ιστορικό περιεχόμενο. Παράλληλα, συμμετείχε στις διεκδικήσεις της γενιάς του και ήταν παρών με τη νεολαία του ’60 όταν αντιδρούσε δυναμικά εναντίον της εξουσίας, δίνοντας φωνή σε καταπιεσμένα συναισθήματα και εκφράζοντας τις ανησυχίες μιας ολόκληρης εποχής. Όπως είχε πει ο Μάνος Χατζιδάκις στον Λευτέρη Παπαδόπουλο: «Θεωρώ τον Σαββόπουλο τον σημαντικότερο εκπρόσωπο της γενιάς σου που διαδέχτηκε τη δική μας». Ο Σαββόπουλος ήταν ήδη το λαμπερό αστέρι των ελληνικών sixties.

Ακριβώς γι’ αυτό, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τα 30στα γενέθλια του πιο ροκ και πρωτοποριακού ελληνικού φεστιβαλικού θεσμού, του Rockwave. Έχει τόσα πολλά να αφηγηθεί και εμείς θέλουμε τόσο πολύ να τον ακούσουμε.

Τραγουδούν

Διονύσης Σαββόπουλος
Sakis Dovolis
Klavdia
Alexandra Sieti

Παίζουν

Δημήτρης Αγαθός, τρομπέτα
Μάξιμος Δράκος, πιάνο, πλήκτρα
Καλλίστρατος Δρακόπουλος, τύμπανα
Αποστόλης Καλογιάννης, τρομπέτα
Γιώτης Κιουρτσόγλου, ενορχηστρώσεις/μπάσο
Γιώργος Μακρής, γκάιντα
Σάκης Ντοβόλης, ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα
Θοδωρής Σούκερας, τρομπόνι

Πληροφορίες εισιτηρίων

Προπώληση εισιτηρίων

intickets.gr

Τιμές εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 19 ευρώ
Καθίσματα Bronze: 27,5 ευρώ
Καθίσματα Ασημί: 38,5 ευρώ
Καθίσματα Χρυσά: 49,5 ευρώ

Προσβάσιμες Θέσεις / ΑμεΑ: 19 ευρώ

Τιμές με πρόσβαση στον χώρο στάθμευσης ( για αυτοκίνητο )
Γενική είσοδος: 29 ευρώ
Καθίσματα Bronze: 37,50 ευρώ
Καθίσματα Ασημί: 48,50 ευρώ
Καθίσματα Χρυσά: 59,50 ευρώ

Τιμές με πρόσβαση στον χώρο στάθμευσης ( για μoτοσυκλέτα )
Γενική είσοδος: 24 ευρώ
Καθίσματα Bronze: 32,50 ευρώ
Καθίσματα Ασημί: 43,50 ευρώ
Καθίσματα Χρυσά: 54,50 ευρώ
Πληροφορίες

Σάββατο 14 Ιουνίου 2025
Terra Vibe
43ο χλμ. Εθν. Οδός Αθηνών – Λαμίας, Μαλακάσα

Σάββατο 21 Ιουνίου 2025
Terra Republic
Παράδρομος Εθν. Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης
στο ύψος της Δ.Κ. Πύδνας

https://www.rockwavefestival.gr/

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης