Στο Χόλιγουντ είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα των απανταχού σινεφίλ και όχι μόνο για την 92η απονομή των βραβείων Όσκαρ, η οποία θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής 9 Φεβρουαρίου στο Dolby Theater στο Λος Άντζελες.

Λίγο πριν μάθουμε, όμως, ποιοι θα κατακτήσουν εφέτος τα πολυπόθητα χρυσά αγαλματίδια, σας παρουσιάζουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εφετινή απονομή των βραβείων Όσκαρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από νικητές…παρουσιαστές

Οι Ολίβια Κόλμαν, Ράμι Μάλεκ, Μαχερσάλι Άλι και Ρετζίνα Κινγκ, περσινοί μεγάλοι νικητές των Όσκαρ, θα είναι οι πρώτοι παρουσιαστές της φετινής βραδιάς απονομής των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Η 92η τελετή απονομής των Βραβείων Όσκαρ δεν θα έχει για μία ακόμη χρονιά κεντρικό παρουσιαστή, η Ακαδημία όμως ανακοίνωσε ότι πρώτοι παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι οι περσινοί βραβευθέντες, ο Ράμι Μάλεκ (Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για το «Bohemian Rapsody»), Ολίβια Κόλμαν (Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «The Favourite» (Ευνοούμενη) του Γιώργου Λάνθιμου), Μαχερσάλα Άλι (Οσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για το «Green Book») και Ρετζίνα Κινγκ (Οσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «If Beale Street Could Talk».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αγαπάμε την παράδοση να έχουμε τους βραβευμένους ηθοποιούς της προηγούμενης χρονιάς στη σκηνή για να γιορτάσουμε τα επιτεύγματα των συναδέλφων τους και είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε ξανά αυτά τα τέσσερα μεγάλα ταλέντα» ανέφεραν οι υπεύθυνες παραγωγής της τελετής απονομής των Όσκαρ Λινέτ Χάουελ Τέιλορ και Στέφανι Άλεν σε σχετική δήλωσή τους.

Οι αριθμοί των Όσκαρ 2020 και η σπάνια περίπτωση της Γιόχανσον:

– 17 ταινίες έλαβαν πολλαπλές υποψηφιότητες.

– 11 υποψηφιότητες πήρε το «Τζόκερ», τις περισσότερες από κάθε άλλη ταινία.

– 10 υποψηφιότητες έλαβαν τα «Ο Ιρλανδός», «1917», «Κάποτε… στο Χόλιγουντ».

– 6 υποψηφιότητες πήραν οι ταινίες «Jojo Rabbit», «Μικρές Κυρίες», «Ιστορία Γάμου» και «Παράσιτα».

– 3 φορές χωρίς κεντρικό παρουσιαστή (το 2019 και το 1989)

– 225 χώρες θα παρακολουθήσουν την τελετή.
 
– 24 υποψηφιότητες για το Netflix (Περισσότερες από οποιοδήποτε στούντιο ή διαδικτυακή πλατφόρμα).

– 1 μόνο μη λευκή γυναίκα βρίσκεται υποψήφια σε όλες τις κατηγορίες ηθοποιών (Σίνθια Ερίβο – «Harriet»).

– 1η φορά που ταινία από τη Νότια Κορέα κερδίζει υποψηφιότητα στα Όσκαρ («Παράσιτα»).

– Τέλος, είναι μία από τις σπάνιες φορές που ηθοποιός έχει διπλή υποψηφιότητα και διπλή ευκαιρία να κερδίσει το πολυπόθητο αγαλματάκι. Ο λόγος για τη Σκάρλετ Γιόχανσον η οποία έχει υποψηφιότητα για Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία  «Ιστορία Γάμου», ενώ είναι υποψήφια και για Β΄ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Τζότζο».

Η τελευταία φορά που είχε συμβεί ξανά ήταν στα Όσκαρ 2008 όταν η Κέιτ Μπλάνσετ είχε δύο υποψηφιότητες, μία για την ταινία «Elizabeth: The Golden Age» και μία για την ταινία «I’m Not There», ωστόσο δεν πήρε κανένα αγαλματάκι.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης