Η Άρσεναλ κινείται δυναμικά στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο και είναι αποφασισμένη να κάνει τις απαραίτητες επενδύσεις ώστε να διεκδικήσει τον τίτλο την επόμενη σεζόν στην Premier League. Απέκτησε έως τώρα τους Μαρκίνιος, Βιέιρα και Τέρνερ, αφήνοντας τα… καλύτερα για τη συνέχεια. Συγκεκριμένα είναι στις τελικές επαφές με τη Μάντσεστερ Σίτι για την απόκτηση του Γκάμπριελ Ζεσούς, τον οποίο δεν αποκλείεται ν’ ανακοινώσει σήμερα ή αύριο.

Ο Βραζιλιάνος διεθνής φορ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023 με τη Σίτι και η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να φύγει από την ομάδα του Μάντσεστερ, ενώ ο μάνατζερ του, Μαρσέλο Πετινάτι, επιβεβαίωσε πως η Άρσεναλ ξεκίνησε τις επίσημες επαφές με την πρωταθλήτρια Αγγλίας. Μάλιστα αγγλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως υπάρχει προφορική συμφωνία με τον Ζεσούς για πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με εβδομαδιαίες αποδοχές στις 240 χιλιάδες ευρώ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διεθνής επιθετικός αγωνίζεται στη Σίτι από τον Ιανουάριο του 2017, όταν τον αγόρασε από την Παλμέιρας με 32 εκατ. ευρώ. Από τότε, ο Βραζιλιάνος στράικερ έχει 234 εμφανίσεις με τη Σίτι σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας 95 γκολ με 64 ασίστ. Είναι επίσης 54 φορές διεθνής με τη Βραζιλία, έχοντας σκοράρει 18 τέρματα.

Από εκεί και πέρα η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα έχει κάνει πρόταση στη Λιντς για τον Ραφίνια, ενώ κινείται και για την απόκτηση του Φαμπιάν Ρουίθ! Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ η Νάπολι έχει ήδη προτείνει στον 24χρονο άσο την επέκταση της συνεργασίας τους έως το καλοκαίρι του 2025, με γενναία αύξηση των ετήσιων απολαβών του από τα πέντε στα οκτώ εκατ. ευρώ, αλλά ο ίδιος απάντησε αρνητικά, καθώς θέλει να παίξει στην Premier League.

Η Άρσεναλ, που είχε κινηθεί και το περασμένο καλοκαίρι για την απόκτηση του, επανέρχεται για τον Ισπανό διεθνή αμυντικό μέσο και προσφέρει 65 εκατ. ευρώ για να πάρει τα δικαιώματα του. Οι «παρτενοπέι» απέκτησαν τον Ρουίθ από την Μπέτις το καλοκαίρι του 2018 αντί 30 εκατ. ευρώ και το τρέχον συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το 2023.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης