Χιλιάδες οπαδοί της Μπαρτσελόνα γέμισαν τους δρόμους της Βαρκελώνης για να παρακολουθήσουν την παρέλαση των δύο ποδοσφαιρικών ομάδων των «Μπλαουγκράνα», που κατάκτησαν το πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών.

Χθες, η ανδρική ομάδα νίκησε την Εσπανιόλ (4-2) κατακτώντας τον 27ο τίτλο της La Liga, τον πρώτο από το 2019, ενώ η γυναικεία ομάδα είχε ήδη φτάσει στο στόχο για τέταρτη συνεχή χρονιά, πριν από μερικές εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Οι ποδοσφαιριστές και τα επιτελεία μεταφέρθηκαν θριαμβευτικά σε δύο ανοιχτά λεωφορεία, που κατευθύνονταν μέσα από το πλήθος και με αφετηρία το «Καμπ Νου» στην Αψίδα του Θριάμβου.

Όλοι φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν «το πρωτάθλημα είναι δικό μας, το ίδιο και το μέλλον». Για την γυναικεία ομάδα, της οποία ηγείται η καλύτερη ποδοσφαιρίστρια του πλανήτη, η Αλεξία Πουτέγιας, η περίοδος δεν έχει τελειώσει, γιατί υπάρχει η δέσμευση του τελικού στο Champions League, διοργάνωση από την οποία είχαν αποκλειστεί πρόωρα οι άνδρες συνάδελφοί τους.

Πολλοί οπαδοί, ανάμεσα στα διάφορα συνθήματα και πανό, φώναξαν επίσης υπέρ του Λιονέλ Μέσι, με την ελπίδα ότι ο σύλλογος θα μπορέσει να τον φέρει στο «σπίτι» του καθώς το συμβόλαιό του με την Παρί Σεν Ζερμέν ολοκληρώνεται οσονούπω, εμπνευσμένοι από όσα είπε ο πρόεδρος Ζοάν Λαπόρτα, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα «κάνει τα πάντα» για να υπογράψει με τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης