Ο Κώστας Τσιμίκας εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας (06/12) ενόψει του αυριανού (Τρίτη (07/12) αγώνα με τη Μίλαν για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League και μίλησε για τον πανηγυρισμό του μαζί με τον Γιούργκεν Κλοπ στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Λίβερπουλ, τη δική του εφετινή (και πολύ πιο «γεμάτη») παρουσία στους «reds», αλλά και τη σχέση του με τον Μοχάμεντ Σαλάχ.

Ιδού όσα δήλωσε ο διεθνής Έλληνας αριστερός μπακ της Λίβερπουλ στη συνέντευξη Τύπου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Έχεις ξεκινήσει σε οκτώ παιχνίδια έως τώρα φέτος, βλέπεις αυτά τα ματς ως μια ευκαιρία που σου δίνεται να γίνεις ενεργό κομμάτι της πρώτης ομάδας;

«Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Για μένα και κάθε παίκτη που θα παίξει αύριο είναι μια μεγάλη πρόκληση, θέλουμε να κερδίσουμε και θα προσπαθήσουμε να το καταφέρουμε».

-Βλέπεις πως τα επόμενα χρόνια μπορείς να πάρεις ακόμα περισσότερα παιχνίδια στα πόδια σου στη Λίβερπουλ και να γίνεις σημαντικός;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για μένα ήταν ένα όνειρο που είχα από μικρό παιδί, να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα, το όνειρο έγινε πραγματικότητα, ήρθα στη Λίβερπουλ. Είμαι πολύ χαρούμενος που δουλεύω με αυτούς τους συμπαίκτες, με αυτό το τεχνικό τιμ. Για μένα θεωρώ πως πρέπει να βελτιώσω πολλά πράγματα και θα πρέπει να βρω την ευκαιρία να το κάνω σε κάθε ματς που μου δίνεται η δυνατότητα».

-Έχετε ήδη προκριθεί, πόσο δύσκολο είναι να αντιμετωπίσετε πνευματικά αυτά τα παιχνίδια, ενόψει και των αγώνων που έρχονται μέχρι τα Χριστούγεννα;

«Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο, εμείς παίζουμε για το ίδιο αποτέλεσμα σε κάθε ματς. Αντιμετωπίζουμε μια καλή ομάδα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι κάναμε έως τώρα, να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να κερδίσουμε την αναμέτρηση».

-Είδαμε τον πανηγυρισμό μετά το τελευταίο παιχνίδι με τον προπονητή σου, πως είναι ο λαιμός σου;

«Δεν μπορείς να… ελέγξεις τα συναισθήματα σου όταν σκοράρεις στο τέλος, δεν θυμάμαι πότε έπιασε το λαιμό μου, είμαι καλά, πιστεύω ότι μπορώ να παίξω αύριο. Ήταν ένα εξαιρετικό γκολ από τον Οριγκί που μας έδωσε την ευκαιρία να κερδίσουμε».

-Είδαμε να πανηγυρίζετε όλοι μαζί, μια αγκαλιά;

«Είμαστε σαν οικογένεια, ανεξάρτητα ποιος παίζει και ποιος όχι, όλοι θέλουν το καλό της ομάδας. Αυτό είναι το σημαντικότερο, κάθε ένας είναι χαρούμενος όταν κερδίζει η ομάδα και λυπάται όταν χάνουμε. Ο κάθε ένας παίζει για να βοηθήσει τον άλλο. Πανηγυρίζουμε όλοι μαζί σαν τρελοί όταν σκοράρουμε, πόσο μάλλον στο 95λεπτο».

-Πως έχεις εξελιχθεί σαν παίκτης από τότε που ήρθες στη Λίβερπουλ;

«Νομίζω ότι έχω αναπτυχθεί πολύ σαν παίκτης όσο είμαι στη Λίβερπουλ. Ο προπονητής με βοήθησε πολύ πέρυσι, όταν είχα κορωνοϊό και τραυματίστηκα. Ήταν δύσκολη περίοδος για μένα, δούλεψα πολύ σ’ αυτό το διάστημα, να σκεφτώ τι θέλει από μένα, να παρακολουθήσω τον Ρόμπερτσον ώστε να προσπαθήσω και εγώ να δώσω ανάλογα πράγματα. Παίρνει χρόνο, έχω αναπτυχθεί αρκετά αλλά έχω πολλά ακόμα να βελτιώσω».

-Το να κερδίσετε τη Μίλαν και να ολοκληρώσετε με το απόλυτο τον όμιλο, κάτι που δεν έχει γίνει ξανά, σας δίνει έξτρα κίνητρο;

«Όταν είδαμε την κλήρωση γνωρίζαμε πως θα είναι ένας δύσκολος όμιλος. Κοιτάξαμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, είπαμε πως πρέπει να κερδίσουμε όλα τα ματς, θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο και αύριο. Ναι θέλουμε να το πετύχουμε αυτό, είναι σημαντικό και ελπίζω να τα καταφέρουμε».

-Τι έχεις αλλάξει σε σχέση με όταν ήρθες στη Λίβερπουλ;

«Όταν ήρθα έπαιζα διαφορετικά στον Ολυμπιακό που ήμουν πριν. Ο νέος μου προπονητής ήθελε άλλα πράγματα, μου έδειξε έξω στο γήπεδο τι θέλει, μου είπε τι να κάνω ακριβώς, πάντα ήταν δίπλα μου, με βοήθησε αρκετά και ήταν πάντα εκεί, όταν τον ρωτούσα κάτι και όταν ήθελα κάτι να μου πει. Θέλω να τον ευχαριστήσω για αυτό».

-Είπες ότι είχες όνειρο να παίξεις σε μια μεγάλη ομάδα, στην πρώτη σου θητεία ήταν μια δύσκολη σεζόν, είπες ποτέ ότι εδώ δεν είναι όπως στις άλλες ομάδες;

«Ναι σίγουρα, όταν ήμουν στον Ολυμπιακό δεν σκεφτόμουν πως θα μπορούσα να γίνω μέλος αυτής της μεγάλης ομάδας, της πλέον ιστορικής ομάδας. Όταν ήρθα εδώ είπα το όνειρο μου εκπληρώθηκε, είμαι στην ομάδα που ονειρευόμουν. Πρέπει να δουλέψω σκληρά αν θέλω να φτάσω σε αυτό το επίπεδο, πολύ σκληρά και είμαι χαρούμενος για αυτό».

-Ποιο θεωρείς το καλύτερο σου παιχνίδι έως τώρα στη Λίβερπουλ;

«Έχω απολαύσει κάθε ματς που έπαιξα εδώ, όταν παίζεις μπροστά σε αυτόν τον κόσμο, να σου δίνει ώθηση δεν είναι δυνατόν να μην δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό, απόλαυσα κάθε ματς και θα απολαύσω κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα».

-Πως είναι όταν οι οπαδοί σε αποθεώνουν;

«Ήταν μια εξαιρετική στιγμή για μένα. Οι οπαδοί ήταν υπέροχοι. Κάθε παίκτη τον βοηθά να βλέπει να τον αποθεώνουν και να τον χειροκροτούν. Με ευχαριστεί και μου δίνει τη δυνατότητα, με βοηθάει ώστε στα επόμενα παιχνίδια, να είμαι ακόμα καλύτερος για το ερχόμενο παιχνίδι. Ήταν ένα όμορφο συναίσθημα για μένα».

-Σε έχουμε δει να κάνεις αρκετή παρέα με τον Σαλάχ, ποια είναι η σχέση σας;

«Ο Σαλάχ είναι ο καλύτερος μου φίλος εδώ. Όταν ήθελα κάτι ήταν εκεί για να με βοηθήσει, εξαιρετικός άνθρωπος, δεν θέλω να μιλήσω για τον παίκτη είναι φανταστικός. Σαν άνθρωπος είναι από τους καλύτερους που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Ήταν εκεί πάντα όταν τον χρειάστηκα, να με βοηθήσει στο τι θέλει ο προπονητής από μένα, είμαστε καλοί φίλοι και περνάμε αρκετό χρόνο μαζί. Αγωνιστικά κατά τη γνώμη μου τα πάει εξαιρετικά για μένα είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο αυτή τη στιγμή».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης