Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» ο Ολυμπιακός επέστρεψε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο στις νίκες στην Euroleague.

Πιο συγκεκριμένα η ομάδα του Μπαρτζώκα κατάφερε να θέσει νοκ-άουτ την Μπαρτσελόνα και, πλησιάζοντας τους 100 πόντους (96-88 το σκορ) απέναντι στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, πέτυχε ένα τεράστιο «διπλό», στον εξ αναβολής αγώνα της 9ης αγωνιστικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτό το ροζ φύλλο οι «ερυθρόλευκοι» βελτίωσαν τη ψυχολογία τους, μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από τις Μπασκόνια και ΤΣΣΚΑ, ενώ πλέον έχουν ρεκόρ 6-5.

Κορυφαίοι των Πειραιωτών ήταν ο Κώστας Σλούκας με 15 πόντους και 10 ασίστ, ο Χασάν Μάρτιν με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ και ο ΜακΚίσικ με 16 πόντους και 4 ασίστ, ενώ από τους γηπεδούχους 16 πόντους είχε ο Νίκολα Μίροτιτς, έναν λιγότερο είχε ο Μπράντον Ντέιβις, με τον Καλάθη να τελειώνει το ματς με εννέα πόντους και τρία ριμπάουντ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ονειρικό ξεκίνημα έκανε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες βγάζοντας ενέργεια στο παρκέ, παίζοντας εξαιρετική  άμυνα και πυροβολώντας κατά ριπάς από τα 6.75 προηγήθηκαν με 12-0, κρατώντας τους γηπεδούχους… άκαπνους στα πρώτα 3,5 λεπτά του ματς.

Εν τέλει το πρώτο καλάθι των Καταλανών ήρθε από τον Μίροτιτς, ο οποίος με τρίποντο μείωσε σε 3-12, για να ακολουθήσουν δύο συνεχόμενα τρίποντα από τον Τζένκινς, ο οποίος έκανε το σκορ 4-18 υπέρ της ελληνικής ομάδας, που ήταν αλάνθαστη από τα 6.75.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο τέλος του δεκαλέπτου, τρέχοντας ένα σερί 6-0, έριξαν τη διαφορά σε μονοψήφια τιμή, διαμορφώνοντας το 17-26 στο 10′.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους βελτίωσαν την απόδοσή τους, εκμεταλλεύτηκαν τις αμυντικές αδυναμιες που παρουσίασε ο Ολυμπιακός και μείωσα σε 32-37 με κάρφωμα του Ντέιβις.

Ο ΜακΚίσικ στη συνέχεια πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με προσωπικούς πόντους στο ανοιχτό γήπεδο κρατούσε την ομάδα του μπροστά στο σκορ (34-39 στο 15′), την ώρα που ο Μάρτιν έκανε εξαιρετική δουλειά στο… ζωγραφιστό, κοιτώντας στα μάτια τη φροντ λάιν των γηπεδούχων και κλείνοντας το πρώτο μέρος με εννέα πόντους.

Ο ΜακΚίσικ, ο οποίος έκανε εκπληκτική δουλειά τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, συνέχισε να ξελασπώνει τον Ολυμπιακό και με τρίποντο έκανε το σκορ 45-38 υπέρ των Πειραιωτών.

Πάντως οι γηπεδούχοι στα τελευταία λεπτά του β΄ δεκαλέπτου βρήκαν λύσεις στο σκοράρισμα και κατάφεραν να μειώσουν στους τέσσερις πόντους πριν πάνε στα αποδυτήρια, με το 47-51 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Περαιώτες έσφιξαν την άμυνά τους και παρουσιάζοντας μεγάλη βελτίωση σε αυτό το κομμάτι έκαναν δύσκολη τη… ζωή των Καταλανών, στην προσπάθειά τους να σκοράρουν.

Οι «ερυθρόλευκοι» διά χειρός Σλούκα από τη… γραμμή της φιλανθρωπίας έφτασαν τη διαφορά στο +10 (50-60), ενώ με τρίποντο του Παπανικολάου προηγήθηκαν με 13 πόντους.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ροκανίσουν τη διαφορά, ωστόσο ο Βεζένκοφ με τρίποντο έδωσε ανάσα στην ομάδα του (61-70), με τον Ολυμπιακό να κλείνει εν τέλει το δεκάλεπτο στο +9 (63-72).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι μπήκαν με το… μαχαίρι στα δόντια και με ένα επιμέρους 8-3 μείωσαν στους τρεις πόντους (71-74, 33′), ενώ στη συνέχεια ισοφάρισαν με τον Μίροτιτς (77-77), με αποτέλεσμα τα τελευταία πέντε λεπτά να είναι δραματικά.

Για καλή τύχη του Ολυμπιακού ενεργοποιήθηκε ο Χάρισον, που έδωσε πολύτιμες λύσεις (82-86, 38′), ενώ ο εξαιρετικός ΜακΚίσικ ανέβασε την διαφορά στους 7 πόντους (82-89, 38′) με ένα τρίποντο-μαχαιριά για τους «μπλαουγκράνα».

Η Μπάρτσα πίεσε στο τέλος, αλλά κάποιες βολές των Βεζένκοφ και Σλούκα ήταν αρκετές για να «κλειδώσουν» τη νίκη υπέρ των Πειραιωτών, που εν τέλει άλωσαν τη Βαρκελώνη με 96-88.

Τα δεκάλεπτα: 17-26, 47-51, 63-72, 88-96

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης