Το Μαρόκο δεν έχει συγκεκριμένα σχέδια να αντιμετωπίσει και να προσπαθήσει να περιορίσει τον κίνδυνο του Κιλιάν Εμπαπέ στον ημιτελικό (14/12, 21:00, ΑΝΤ1) του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στο στάδιο Al Bayt στην Αλ Κορ (21:00), με τον προπονητή Ουαλίντ Ρεγκραγκί να λέει ότι οι Γάλλοι διαθέτουν πάρα πολλές «ατομικές απειλές» για να επικεντρωθεί η ομάδα της Βόρειας Αφρικής μόνο σε μία.

Ο Μπαπέ είναι ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με πέντε γκολ και…επιτηρήθηκε με ιδιαίτερη προσοχή από την Αγγλία στον προημιτελικό του Σαββάτου, όπου έμεινε σε μεγάλο βαθμό αναποτελεσματικός, παρόλο που οι Γάλλοι κέρδισαν (2-1) το παιχνίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Μαρόκο δεν έχει παρόμοια σχέδια, είπε ο Ρεγκράγκι σήμερα στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής σύγκρουσης:

«Δεν πρόκειται να προσπαθήσω να δημιουργήσω κάποιο συγκεκριμένο τακτικό σχέδιο για να αντιμετωπίσω τον Κιλιάν», είπε.

«Η Γαλλία έχει και άλλους καλούς παίκτες. Ο Γκριεζμάν είναι στην κορυφή του παιχνιδιού του και παίζει καλά μεταξύ των γραμμών και ο Ουσμάν Ντεμπελέ είναι επίσης ένα τέλειο συμπλήρωμα του Εμπαπέ στην άλλη πτέρυγα. Αν επικεντρωθούμε μόνο στον Εμπαπέ, αυτό θα είναι λάθος. Είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές, με παίκτες παγκόσμιας κλάσης και θα προσπαθήσουν με ό,τι έχουν. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο τι μπορούμε να κάνουμε για να δημιουργήσουμε προβλήματα στη Γαλλία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπαπέ, στα αριστερά της επίθεσης, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον συμπαίκτη και στενό του φίλο στη Παρί Σεν Ζερμέν, Ατσράφ Χακίμι, δεξί μπακ του Μαρόκου.

«Ο Ατσράφ ξέρει τον Εμπαπέ καλύτερα από εμένα και προπονείται μαζί του σε καθημερινή βάση, επομένως είναι σε καλύτερη θέση από εμένα για να ξέρει πώς να αντιμετωπίζει τον Κιλιάν. Ο Χακίμι είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, οπότε θα είναι μια υπέροχη μονομαχία μεταξύ των δύο», είπε ο Ρεγκραγκί.

Στο Μαρόκο υπάρχουν ανησυχίες για το «ζευγάρι» πρώτης επιλογής σέντερ μπακ, τον αρχηγό Ρομάν Σάις και τον Νάγεφ Αγκέρντ.

«Έχουμε μια εξαιρετική ιατρική ομάδα και έρχονται με καλά νέα. Αλλά θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή για να επιλέξουμε την ομάδα. Κανείς δεν έχει βγει ακόμα, αλλά κανείς δεν είναι μέσα», είπε.

Δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή στην τακτική τους προσέγγιση, πρόσθεσε ο Ρεγκραγκί, απορρίπτοντας την κριτική για το αμυντικό μπλοκ και τις αντεπιθέσεις τους.

«Τι ωφελεί το 70% της κατοχής αν πετύχεις μόνο μερικά σουτ στο τέρμα;» ρώτησε.

«Όλοι δουλεύουν, όλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό με κάθε τρόπο και παίζουμε ένα συλλογικό παιχνίδι κάθε φορά με καλό πνεύμα, που για μένα είναι το παν στο ποδόσφαιρο. Όταν φτάνεις στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και δεν είσαι πεινασμένος, υπάρχει πρόβλημα. Δεν είναι όλοι τυχεροί που παίζουν σε αυτή τη φάση του τουρνουά. Η καλύτερη ομάδα εδώ, η Βραζιλία, έχει ήδη αποκλειστεί», πρόσθεσε ο Ρεγκραγκί.

«Είμαστε μια πολύ φιλόδοξη ομάδα…πεινάμε. Αλλά δεν ξέρω αν θα είναι αρκετό… μπορεί να είναι. Έχουμε αυτοπεποίθηση και είμαστε αποφασισμένοι να ξαναγράψουμε τα βιβλία της ιστορίας».

Το Μαρόκο είναι η πρώτη αφρικανική και αραβική χώρα που έφτασε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και θέλει να το κάνει ένα βήμα παραπέρα.

«Ξέρω ότι δεν είμαστε τα φαβορί, αλλά έχουμε αυτοπεποίθηση. Μπορεί να πεις ότι είμαι τρελός, αλλά νομίζω ότι λίγη τρέλα είναι καλή», είπε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης