Με γκολ του Ρόναλντ Βάργκας με απευθείας εκτέλεση φάουλ η ΑΕΚ αναδείχθηκε νικήτρια στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την 24η αγωνιστική της Super League. Ο Βενεζουελάνος εκτέλεσε στο 78ο λεπτό και διαμόρφωσε το τελικό ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε ο Μέστο με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Πατήστε εδώ και δείτε το γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΑΕΚ δεν είχε καλή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που ήταν πιο δραστήριος και στο πρώτο μέρος έφτανε με αξιώσεις στην εστία του Μπαρόχα. Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 9’ με τον Πέκχαρτ να μην μπορεί να νικήσει τον Λουκ Στιλ με το κεφάλι, ενώ ο Παναθηναϊκός με ένα δυνατό σουτ δεν βρήκε στόχο.

Στο 25’ ο Μέστο από τα δεξιά επιχείρησε τη σέντρα και ο Καλτσάς με προβολή δεν μπόρεσε να σκοράρει, αφού ο Μπαρόχα απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια. Εννέα λεπτά μετά ο Εσιέν έκανε την κεφαλιά και ο Μπακάκης έδιωξε με το κεφάλι, ενώ στο 43’ ο Άρθο έκανε τραγικό γύρισμα στον Μπαρόχα όμως, ο Βενεζουελάνος τερματοφύλακας απομάκρυνε τη μπάλα με τα πόδια πριν ο Μπεργκ γίνει επικίνδυνος.

Στις αρχές του δευτέρου μέρους ο Μολέδο απείλησε δύο φορές με το κεφάλι από εκτελέσεις κόρνερ και στη συνέχεια έριξε αισθητά την απόδοσή του. Η ΑΕΚ από την άλλη, κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή στο 78’ όταν ο Βλαχοδήμος έκανε χέρι. Ο Βάργκας σημάδεψε σωστά και νίκησε τον Στιλ σημειώνοντας το μοναδικό γκολ του αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Μέστο δέχθηκε δύο γρήγορες κίτρινες κάρτες και αποβλήθηκε.

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0 (Novasports 1)

Γκολ: 78′ Βάργκας

Κίτρινες κάρτες: Σιμόες, Τζανετόπουλος – Ζέκα, Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Μέστο

Κόκκινες κάρτες: 90′ Μέστο

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Μπαρόχα, Ντίντακ, Μπακάκης, Άρθο, Κολοβέτσιος, Σιμόες, Γιόχανσον (75′ Τζανετόπουλος), Βάργκας, Πέκχαρτ (64′ Αραβίδης), Πλατέλλας (64′ Τζεμπούρ), Μπαρμπόσα.

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι):
Στιλ, Μέστο, Πράνιτς, Μολέδο, Τελάντερ, Εσιέν (75′ Κουτρουμπής), Ζέκα, Αμπέντ (81′ Μαμούτε), Καλτσάς (67′ Βιγιαφάνες), Βλαχοδήμος, Μπεργκ.



Πριν από την έναρξη του ντέρμπι η ΠΑΕ ΑΕΚ τίμησε την μνήμη του Παντελή Παντελίδη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης