Το μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, που θα διεξαχθεί την Κυριακή (19.30, Cosmote Sport 1) στο Ολυμπιακό Στάδιο, κλέβει την παράσταση στην 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Προερχόμενη από τη σημαντική νίκη, με ανατροπή, στα Γιάννενα, αλλά και τη νίκη-πρόκριση επί της Κηφισιάς, η «Ένωση» φιλοδοξεί να κερδίσει το ντέρμπι ώστε να επαναφέρει στους έξι βαθμούς τη διαφορά της με τον Ολυμπιακό, ο οποίος το Σάββατο πέρασε νικηφόρα (3-1) από την έδρα του ΟΦΗ και πλέον είναι στο +9 από το συγκρότημα του Γιαννίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός ευελπιστεί να πετύχει την τρίτη διαδοχική νίκη του στο πρωτάθλημα – και τέταρτη αν συνοπολογιστεί κι αυτή επί του Βόλου στο Κύπελλο – ώστε να μπει στην πρώτη τετράδα.

Υπενθυμίζεται ότι το αθηναϊκό clasico, όπως επίσης και το ματς Ιωνικός-ΠΑΟΚ, για κάποιες ώρες μεσοβδόμαδα ήταν στον… αέρα, καθώς η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής αιτήθηκε αναβολή των αγώνων.

Συγκεκριμένα στο αίτημά της η ΕΛ.ΑΣ έκανε λόγο για αδυναμία αστυνομικής φύλαξης των ματς, καθώς την Κυριακή (5/12) οι δυνάμεις της θα είναι επιφορτισμένες, τόσο με την επίσκεψη στην Ελλάδα του προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, πάπα Φραγκίσκου, όσο και με την αστυνόμευση, λόγω της συμπλήρωσης τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, 13 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, μετά από μαραθώνιο κύκλο διαβουλεύσεων, υπήρξε αλλαγή στάσης της ΕΛ.ΑΣ. μετά την κατηγορηματική άρνηση των ομάδων και της Λίγκας, κι έτσι αποφασίστηκε, τόσο το ματς στο ΟΑΚΑ όσο και αυτό στη Νίκαια, να διεξαχθούν κανονικά.

Ετοιμοπόλεμος ο Λιβάι Γκαρσία

Η τελευταία προπόνηση της ΑΕΚ πριν το ντέρμπι περιελάμβανε ένα θετικό νέο για τον Γιαννίκη. Κι αυτό γιατί ο τεχνικός της «Ένωσης» είδε τον Λιβάι Γκαρσία να γυμνάζεται κανονικά και να τίθεται στη διάθεσή του.

Ο 24χρονος άσος έτσι έδειξε ότι έχει ξεπεράσει το πρόβλημα, το οποίο αντιμετώπιζε (κάκωση στην ποδοκνημική από τον αγώνα Κυπέλλου με την Κηφισιά) κι έτσι θα βρίσκεται στη… φαρέτρα του προπονητή του στη μονομαχία με το «τριφύλλι».

Επιπλέον, ακολούθησε τους ρυθμούς της υπόλοιπης ομάδας και ο Στίβεν Τσούμπερ, ο οποίος επίσης είναι ετοιμοπόλεμος για το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ.

Tο πρωί (11.15) της Κυριακής η ομάδα θα κάνει «ενεργοποίηση» στο Ολυμπιακό Στάδιο και στη συνέχεια θα αποσυρθεί στο ξενοδοχείο, όπου και θα ανακοινωθεί στους παίκτες η αποστολή για το ντέρμπι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιαννίκης δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ανσαριφάρντ, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Με τον Καρλίτος στο ντέρμπι το «τριφύλλι»

Όμως και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε κάθε λόγο το Σάββατο να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, καθώς τόσο ο Καρλίτος Λόπεθ όσο και ο Ραμόν Πασκάλ Λούντκβιστ, προπονήθηκαν κανονικά ακόμη μία ημέρα και συμπεριελήφθησαν στην αποστολή για το ματς με την ΑΕΚ.

Ο Σέρβος προπονητής συμπεριέλαβε μεταξύ των εκλεκτών του για πρώτη φορά τόσο τον Γιώργο Βαγιαννίδη, όσο και τον 5ο στην ιεραρχία των τερματοφυλάκων, Χρήστο Χατζηγιαννάκη.

Την 22μελη αποστολή του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι με την «Ένωση» συγκροτούν οι: Διούδης, Μπρινιόλι, Χατζηγιαννάκης, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Σάντσες, Λούντκβιστ, Ρούμπεν, Μπουζούκης, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Σιδεράς, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Μαουρίσιο και Βιτάλ.

Διαιτητής στο ΟΑΚΑ ο Ούγγρος Τόμας Μπόγκναρ

Το αθηναϊκό clasico θα διευθύνει ο Τόμας Μπογκνάρ από την Ουγγαρία. Ο 43χρονος ρέφερι, ο οποίος δεν είναι κατηγορίας Elite, ήταν ρέφερι στις 16/9/2021 στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Αντβέρπ με 2-1 για τους ομίλους του Europa League, ενώ είχε σφυρίξει και το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1 για την 13η αγωνιστική της Super League στις 20/12/2020.

Ο Ούγγρος Καταλίν Κούλτσαρ θα είναι στο VAR του ντέρμπι με βοηθό τον Βασίλη Νικολακάκη. Βοηθοί του θα είναι οι Μπάλας Μπούζας και Γιώργος Θεοδώρου (ελληνικής καταγωγής), αμφότεροι από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουγγαρίας και τέταρτος ο Βασίλης Φωτιάς.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Την Κυριακή στις 17.15 (Cosmote Sport 2) ο ΠΑΟΚ θα δοκιμαστεί στην έδρα του Ιωνικού, ενώ παράλληλα με το αθηναϊκό clasico, θα διεξαχθεί η εντός έδρας αναμέτρηση του Άρη με τον Αστέρα Τρίπολης (Novasports Prime).

Η αυλαία της αγωνιστικής πέφτει τη Δευτέρα, με τη Λαμία να υποδέχεται στις 19.30 (Cosmote Sport 1) τον ΠΑΣ Γιάννινα  στο Πανθεσσαλικό (σ.σ.: λόγω της κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου του ΔΑΚ).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League:

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Ατρόμητος – Απόλλων Σμύρνης 4-1

ΝΠΣ Βόλος – Παναιτωλικός 1-2

ΟΦΗ – Ολυμπιακός 1-3

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

17:15 Ιωνικός – ΠΑΟΚ Cosmote Sport 2

19:30 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός Cosmote Sport 1

19:30 Άρης – Αστέρας Τρίπολης Novasports Prime

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου

19:30 Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα Cosmote Sport 1

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης