Κοσμάς: «Θέμα του υφυπουργού τα χρήματα της Super League 2»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023, 18:09
Κοσμάς: «Θέμα του υφυπουργού τα χρήματα της Super League 2»

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ Γιώργος Κοσμάς ήταν εκείνος που τοποθετήθηκε στο Δ.Σ. της Super League στην υπόθεση που αφορά τα χρήματα από το στοίχημα.

Ο Κοσμάς εξέφρασε κατηγορηματικά την αντίθεσή του ως προς το θέμα της δεύτερης ψηφοφορίας, που αφορούσε τα χρήματα των συλλόγων της Super League 2. «Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί εμείς πρέπει να υποδυθούμε τον υφυπουργό Αθλητισμού.

Σε κάθε περίπτωση κ. Πρόεδρε η ΑΕΚ όπως το έχει εκφράσει και στο παρελθόν, συμφωνεί με το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου για κάθε ΠΑΕ. Αυτό είναι το ένα σκέλος.

Τα χρήματα όμως που αφορούν και την Super League 2 δεν τα μοιράζει η Super League 1 για να συμφωνήσουμε εδώ ή να διαφωνήσουμε για το τι πρέπει να πάρει η Super League 2. Το μοιράζει με δική του ευθύνη από τα έσοδα της φορολογίας του στοιχήματος το υφυπουργείο Αθλητισμού» είπε ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ και πρόσθεσε:

«Είναι θέμα του υφυπουργού Αθλητισμού όχι δικό μας. Εδώ δεν ήρθαμε όμως για να εξαγνίσουμε πολιτικά τον κύριο Αυγενάκη. Ήρθαμε για να αποφασίσουμε αν είμαστε ικανοποιημένοι ή όχι με το ποσό. Επαναλαμβάνω πως το συνολικό ποσό για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι πολιτική απόφαση του υφυπουργού.

Όχι δική σας κύριε πρόεδρε ή δική μας. Εμείς συμφωνήσαμε να μη πάρει τίποτα η ΑΕΚ Β' και να προστεθεί αυτό το ποσό για τους υπόλοιπους. Αλλά να αποφασίσουμε εμείς από έναν κουμπαρά που μοιράζει ο υφυπουργός τι είναι δίκαιο να πάρει η Super League 2 δε μπορούμε να το συζητάμε».

Σε εκείνο το σημείο έκανε παρέμβαση η αναπληρώτρια πρόεδρος Κάτια Κοξένογλου (Ατρόμητος) και είπε πως είναι αναγκαίο να συμφωνήσουμε ότι είναι δίκαια η κατανομή. Ο κ. Κοσμάς σχολίασε: «Πως θα πω εγώ αν είναι δίκαια η κατανομή όταν ξέρω πως υπάρχουν τόσες ομάδες και τόσοι εργαζόμενοι που περιμένουν να ζήσουν και μπορούν να βρεθούν στον δρόμο. Δε μπορώ να σταθώ στο αν υπάρχουν κάποιες διεφθαρμένες ομάδες και να κάνω δίκη».

Τότε η κ. Κοξένογλου είπε να παραχωρήσει η ίδια η ΑΕΚ το ποσό που της αντιστοιχεί στις ομάδες της Super League 2. Για να πάρει την απάντηση από τον κ. Κοσμά: «Τους λαϊκισμούς κυρία Κοξένογλου αλλού. Το τι θα κάνει η ΑΕΚ θα το αποφασίσει η ΑΕΚ, δεν θα της υποδείξετε εσείς. Επαναλαμβάνω πως εδώ είμαστε η Super League 1.

Εγκρίνουμε το ποσό που είναι να πάρουμε εμείς κι όχι το αν είναι σωστό το ποσό που βγάζει ένας υφυπουργός και πως το μοιράζει. Το αν για να πάρει η Super League 1 ένα ποσό, πρέπει αντίστοιχα να μειωθεί το ποσό της Super League 2 είναι κάτι που αφορά την απόφαση του υφυπουργού για το ποσό που διαθέτει και για τις δύο μαζί σε σχέση και με άλλα αθλήματα και διοργανώσεις».

Και συνέχισε ο Γιώργος Κοσμάς: «Ποιο είναι το δεύτερο ερώτημα που τίθεται προς ψηφοφορία κύριε πρόεδρε; Συμφωνείτε με την διανομή στην Super League 2; Είναι ερώτημα για μας αυτό κύριε πρόεδρε; Για το αν δέχεται κριτική ο κύριος Αυγενάκης και στενοχωριέται και δεν του αρέσουν τα δημοσιεύματα, θα αποφασίσουμε εμείς;

Τα συνολικά νούμερα για το ποδόσφαιρο δεν το καθόρισε η Λίγκα, αλλά ο υφυπουργός. Και μετά από αυτό καθίσαμε να δούμε πως θα μοιραστεί. Δεν διαφωνώ με σας κύριε πρόεδρε, αλλά διαφωνώ με τον υφυπουργό και δεν μπορούμε εμείς να τον δικαιώσουμε για το συνολικό ποσό που δίνει και να του παράσχουμε τέτοια στήριξη».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023, 18:34