Με γκολ του Τάσου Μπακασέτα στο 70ο λεπτό η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 του Λεβαδειακού στη Βοιωτία και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ το ματς ρεβάνς θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ απείλησε πρώτη, καθώς μόλις στο 9ο λεπτό η κεφαλιά του Μπακασέτα απομακρύνθηκε στη γραμμή από τον Βούρο. Στο 20′ με πλασέ του Σένκα μέσα από την περιοχή που έφυγε λίγο άουτ και στο 21′ με ατομική ενέργεια του Σουμπίνιο οι γηπεδούχοι απάντησαν, ενώ στο 45’ ο Μαχαίρας με νέο σουτ υποχρέωσε τον Ανέστη σε δύσκολη επέμβαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λεβαδειακός έχασε ακόμη μια σπουδαία ευκαιρία, όταν στο 51′ ο Σουμπίνιο σούταρε άουτ, όμως η ομάδα που σκόραρε ήταν η ΑΕΚ. Στο 70′ η Ένωση κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Μελικιώτης «έβγαλε» τον Μπακασέτα μόνο απέναντι στον Μοσχονά κι αυτός τον πέρασε και διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

Οι Βοιωτοί έχασαν άλλες δύο σπουδαίες ευκαιρίες. Ο Βασιλείου στο 89′ με σουτ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μάγκας δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ανέστη.

Λεβαδειακός – ΑΕΚ 0-1 (Cosmote Sport 1)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ: 70′ Μπακασέτας

Κίτρινες κάρτες:
Βούρος, Καραχάλιος, Μάγκας – Κολοβέτσιος, Μεληκιώτης

Κόκκινες κάρτες:


Λεβαδειακός:
Μοσχονάς, Τριποτσέρης, Βούρος, Καραχάλιος, Μαχαίρας, Σενκά (54′ Μιλιάζες), Τόπι (70′ Καλτσάς), Μεντί, Μάγκας, Σουμπίνιο (58′ Γιουσούφ), Βασιλείου.

ΑΕΚ:
Ανέστης, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Κολοβέτσιος, Ντίας (19′ Μάνταλος), Γαλανόπουλος, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς (84′ Μπακάκης), Βάργκας (65′ Μεληκιώτης), Μπακασέτας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης