Η ΑΕΚ επικράτησε με το ευρύ 4-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας και απέκτησε τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Τα γκολ σημείωσαν οι Χριστοδουλόπουλος (45′ πεν.), Μπακασέτας (46′), Γκάλο (65′) και Γιακουμάκης (87′).

Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχε ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ στο πρώτο ημίχρονο και τα κατάφερε στην εκπνοή του, όταν ο Χριστοδουλόπουλος νίκησε από τα 11 μέτρα τον Κυριακίδη, στο πέναλτι που καταλογίστηκε σε τράβηγμα του Μάρκος Πάουλο στον Κονέ στη μικρή περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου ο Μπακασέτας διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του, για να γράψει το 3-0 στο 65΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Γκάλο. Το… «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε στο 87΄ ο Γιακουμάκης, ο οποίος διαμόρφωσε από κοντά το τελικό σκορ, από μπαλιά του Κλωναρίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0-4 (Cosmote Sport 1)

Γκολ: 45′ πεν. Χριστοδουλόπουλος, 46′ Μπακασέτας, 65′ Γκάλο, 87′ Γιακουμάκης

Κίτρινες κάρτες:
Ρότσα, Μιχάι, Μάρκος Πάουλο – Κονέ, Λόπες, Γκάλο, Μιχάι

Κόκκινες κάρτες:


Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος):
Κυριακίδης, Μιχάι, Ρότσα, Μοράρ, Μάρκος Πάουλο, Μάζουρεκ, Τσοκάνης, Ντίας, Κλέσιο, Μόρας (62′ Ρόσα), Χαντάκιας (52′ Ροντρίγκες).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):
Μπάρκας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Κονέ, Μπακασέτας, Λόπες, Χριστοδουλόπουλος (70′ Γιακουμάκης), Αραούχο (85′ Αϊντάρεβιτς).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης