Τους ευρωπαϊκούς τους αντιπάλους μαθαίνουν σήμερα Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Άρης για τα προκριματικά του Champions και του Conference League.

Τα βλέμματα στρέφονται στη Νιόν της Ελβετίας και αρχικά, στην κλήρωση του Ολυμπιακού που θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (18/7).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρωταθλητές Ελλάδος θα μάθουν τον επόμενο αντίπαλό τους, στον Γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, εάν φυσικά περάσουν τον σκόπελο της Μακάμπι Χάιφα, την οποία αντιμετωπίζει στο Ισραήλ την Τετάρτη (20/7) και στο Γ. Καραϊσκάκης στις 27 Ιουλίου.

ΠΑΟΚ και Άρης, εφόσον περάσουν Λέφσκι και Γκόμελ αντίστοιχα, θα μάθουν στις 15:00 τους επόμενους αντιπάλους τους στον Γ’ προκριματικό γύρο του Conference League. Το ίδιο ισχύει και για τον κυπελλούχο Παναθηναϊκό, ο οποίος βέβαια ξεκινάει το δικό του ταξίδι από τον Γ’ γύρο της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης παρότι κατέλαβε την 4η θέση στο περσινό πρωτάθλημα.

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Champions League

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λόγω του διαχωρισμού των ομάδων από την UEFA σε υπογκρουπ, οι επόμενοι πιθανοί αντίπαλοι των «ερυθρόλευκων» για τον Γ’ προκριματικό γύρο είναι πέντε:

Ο Απόλλων Λεμεσού ή ο νικητής από τα ζευγάρια Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) – Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία) και Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) – Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία).

Οι ερυθρόλευκοι μπαίνουν ως ισχυροί τόσο στην κλήρωση για τον Γ’ προκριματικό, όπως θα ισχύσει και για αυτή των πλέι-οφ εάν συνεχίσούν, κάτι που σημαίνει ότι όλοι οι επόμενοι αντίπαλοι προκύπτουν από τα γκρουπ των ανίσχυρων. 

Οι ομάδες που γλιτώνουν οι Πειραιώτες στην κλήρωση μετά τον διαχωρισμό των ομάδων σε υπογκρουπ από την UEFA είναι οι:

Μάριμπορ (Σλοβενία) ή Σέριφ (Μολδαβία)
Πιουνίκ (Αρμενία) ή Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο)
Λίνφιλντ (Βόρεια Ιρλανδία) ή Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία)

Τα ματς του Γ’ προκριματικού γύρου θα διεξαχθούν στις 2/3 Αυγούστου και 9 Αυγούστου, ενώ αυτά των πλέι-οφ στις 16/17 Αυγούστου και 23/24 Αυγούστου, ενώ η κλήρωση των πλέι-οφ είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη, 2 Αυγούστου.

Όσοι αποκλειστούν από τον Γ’ προκ. γύρο και το μονοπάτι των πρωταθλητών στο οποίο βρίσκεται ο Ολυμπιακός, θα «υποβιβαστούν» στα πλέι-οφ του Europa League.

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στο Conference League

Ο Κυπελλούχος Ελλάδας Παναθηναϊκός ξεκινάει το δικό του ευρωπαϊκό ταξίδι από τον Γ’ προκριματικό γύρο του Conference και το κυρίως μονοπάτι της διοργάνωσης στο 6ο υπογκρούπ, ως αδύναμος6.

Οι «πράσινοι» είναι η μία από τις 9 συνολικά ομάδες που μπαίνουν σε αυτή τη φάση μαζί με τις 45 που θα προκριθούν από τον Β’ προκριματικό. Οι 54 αυτές, μαζί με τις 10 του μονοπατιού των πρωταθλητών συνθέτουν τις 64 της Γ’ προκριματικής φάσης.

Όσον αφορά στο κυρίως μονοπάτι όπου βρίσκεται το «τριφύλλι», η UEFA έχει δημιουργήσει 6 διαφορετικά υπογκρουπ, τα οποία αντίστοιχα χωρίζονται σε δυνατούς και αδύναμους. 

Πιθανοί αντίπαλοί του τριφυλλιού είναι η ουκρανική Ζόρια και οι νικητές των ζευγαριών Σεντ Τζόζεφς (Γιβραλτάρ) – Σλάβια Πράγας (Τσεχία), Μπάτε Μπόρισοφ (Βουλγαρία) – Κόνιασπορ (Τουρκία), Ριέκα (Κροατία) – Τζουγκάρντεν (Σουηδία), Φέχερβαρ (Ουγγαρία) – Γκαμπάλα (Αζερμπαϊτζάν). 

Τα ματς της Γ’ προκριματικής φάσης του Conference είναι προγραμματισμένα για τις 4 και 11 Αυγούστου. Ακολούθως, τα πλέι-οφ της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένα για τις 18 και 25 Αυγούστου. Η κλήρωση των πλέι-οφ θα διεξαχθεί στις 2 Αυγούστου.

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι για ΠΑΟΚ και Άρη στο Europa Conference League

Στο πέμπτο υπογκρουπ ως ισχυρός τοποθετήθηκε ο ΠΑΟΚ μαζί με τη Λέφσκι Σόφιας εν αναμονή της κλήρωσης για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Ειδικότερα, το ζευγάρι του «Δικεφάλου» έχει ως υποψήφιους αντιπάλους την ελβετική Λουγκάνο και τους νικητές των ζευγαριών:

Καϊράτ Αλμάτι (Καζακστάν) – Κισβάρντα (Ουγγαρία)
Άρης Λεμεσού (Κύπρος) – Νέφτσι Μπακού (Αζερμπαϊτζάν)
Βέλεζ Μόσταρ (Βοσνία) – Χαμρούν Σπάρτανς (Μάλτα)
Ουνιόν (Λουξεμβούργο) – Τσουκαρίτσκι (Σερβία)

Υπενθυμίζεται ότι η UEFA υπέπεσε σε γκάφα με τους Θεσσαλονικείς καθώς το βράδυ του περασμένου Σαββάτου τους τοποθέτησε τόσο στο τρίτο, όσο και στο πέμπτο υπογκρουπ, ξεχνώντας να τοποθετήσει το ζευγάρι Μακεντόνιγια – ΤΣΣΚΑ Σόφιας, κάτι που ξεκαθάρισε το πρωί της Κυριακής, με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να διορθώνει το λάθος της.

Αντίστοιχα, ο Άρης, ο οποίος βρίσκεται στους ανίσχυρους της κλήρωσης, τοποθετήθηκε μαζί με τη Γκόμελ στο τέταρτο υπογκρουπ και έχει ως υποψήφιους αντιπάλους, την πορτογαλική Ζιλ Βιθέντε, την αυστριακή Βολφσμπέργκερ και έναν εκ των νικητών από τα ζευγάρια:

Ζίρα (Αζερμπαϊτζάν) – Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Μπότεφ Πλόβντιβ (Βουλγαρία) – ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)
Σαμπουρτάλο (Γεωργία) – Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)

Οι «κιτρινόμαυροι» αγωνίζονται για τέταρτη σερί φορά στα προκριματικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης (Europa και Conference League), με στόχο να καταφέρουν να προχωρήσουν μέχρι τους ομίλους, κάτι το οποίο και δεν έχουν πετύχει εδώ και 12 χρόνια. 

Σημειώνεται πως εφόσον προχωρήσουν οι «ασπρόμαυροι» τότε θα φτάσουν μέχρι και τα play-off ως ισχυροί. Αντίστοιχα, το ίδιο θα συμβεί για τους «κιτρινόμαυρους», αν καταφέρουν να προκριθούν κόντρα σε αντίπαλο που προκύπτει από τα τρία ζευγάρια του υπογκρουπ, καθώς αν υπερκεράσουν το εμπόδιο μίας εκ των Ζιλ Βιθέντε ή Βολφσμπέργκερ τότε στην κλήρωση για τους αγώνες στον προθάλαμο των ομίλων (σ.σ θα πραγματοποιηθεί στις 2 Αυγούστου) θα μπουν ως ανίσχυροι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης