Στο επίσημο κανάλι της ΠΑΕ Άρης μίλησε ο Κώστας Μήτρογλου, με αφορμή την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στους «κίτρινους».

Ο 33χρονος Έλληνας επιθετικός, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Μαρσέιγ και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους με τους Θεσσαλονικείς, αναφέρθηκε στο παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον της καριέρας του. Θυμήθηκε τις σπουδαιότερες στιγμές της παρουσίας του σε ευρωπαϊκούς συλλόγους, σχολίασε το ξεκίνημα της εν Ελλάδι πορείας του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, μίλησε για την Εθνική κι έθεσε τους στόχους για τη νέα του ομάδα, τον Άρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Μήτρογλου στο κανάλι της ΠΑΕ Άρης στο YouTube:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Ποια είναι τα πρώτα συναισθήματα για τη μεταγραφή και την επιστροφή σου στην Ελλάδα;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα στον Άρη. Θα προσπαθήσω να μπω γρήγορα στο κλίμα, να βοηθήσω την ομάδα και όλα τα άλλα θα τα πούμε στο γήπεδο».

-Έπειτα από έξι-επτά χρόνια σπουδαίας παρουσίας στο εξωτερικό, πόσο έχεις αλλάξει ως άνθρωπος κι ως ποδοσφαιριστής;

«Έχω μάθει πολλά πράγματα. Σίγουρα έχω αλλάξει αρκετά και από τις δυο πλευρές. Έπαιξα σε σπουδαίες ομάδες, με εξαιρετικούς συμπαίκτες. Είμαι χαρούμενος που το έζησα όλο αυτό και σίγουρα με πήγε πολύ μπροστά σε όλους τους τομείς».

-Η εμπειρία σου στο εξωτερικό ήταν κάτι που ονειρευόσουν από μικρός;

«Πράγματι. Και το Champions League και ο τελικός του Europa League που φτάσαμε με τη Μαρσέιγ, είναι όνειρα που κάνεις όταν είσαι μικρός. Δούλεψα γι’ αυτό και είχα την τύχη και τις ευκαιρίες να το ζήσω. Είμαι χαρούμενος και θα έκανα σίγουρα ξανά αυτές τις επιλογές».

-Ποιες ήταν οι κορυφαίες στιγμές σου στο εξωτερικό;

«Σίγουρα με τη Μαρσέιγ στον τελικό του Europa League κι ας χάσαμε από την Ατλέτικο Μαδρίτης (σ.σ. 3-0, τη σεζόν 2017/18). Από εκεί και πέρα, με τη Γαλατάσαραϊ που κάναμε το νταμπλ, κατακτώντας το πρωτάθλημα και το κύπελλο (σ.σ. τη σεζόν 2018/19). Αλλά και με την Μπενφίκα που κερδίσαμε δύο φορές το πρωτάθλημα (σ.σ. τις σεζόν 2015/16 και 2016/17). Μόνο στη Φούλαμ δεν πήγαν καλά τα πράγματα, αλλά μάζεψα εμπειρίες και αυτές με βοήθησαν».

-Τι έχεις να θυμάσαι από τον Ολυμπιακό;

«Στον Ολυμπιακό ξεκίνησα να παίζω για πρώτη φορά σε υψηλό επίπεδο. Τους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό. Σίγουρα με βοήθησαν όλοι εκεί πάρα πολύ. Αλλά πλέον είμαι αλλού. Είμαι στον Άρη και θα τα δώσω όλα».

-Έχεις σημειώσει στην καριέρα σου 227 γκολ μέχρι τώρα. Λέει κάτι για σένα αυτός ο αριθμός; Τι είναι για σένα το γκολ;

«Ξέρω πως έχω βάλει πολλά γκολ, αλλά δεν κοιτάζω τους αριθμούς. Είναι πολλά, ε; Είμαι επιθετικός και ζω για το γκολ. Γίνομαι χαρούμενος όταν σκοράρω και βοηθάω την ομάδα μου».

-Ποιο είναι το πιο όμορφο, πιο σημαντικό γκολ που έχεις πετύχει;

«Αν έπρεπε να διαλέξω κάποια, θα ήταν αυτά στα παιχνίδια Ελλάδα – Ρουμανία, στα μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2014 (σ.σ. ο Μήτρογλου είχε σκοράρει δις στο 3-1 στην Ελλάδα και είχε σημειώσει και το μοναδικό γκολ στο 1-1 του Βουκουρεστίου). Ήταν πάρα πολύ σημαντικά γκολ και μας χάρισαν απίστευτες στιγμές».

-Η Εθνική ομάδα είναι ένα κίνητρο για σένα; Σκέφτεται ενδεχόμενη επιστροφή σου στην Εθνική;

«Όποτε με χρειαστεί η Εθνική, θα είμαι έτοιμος. Πάντα είμαι έτοιμος για την πατρίδα μου, αλλά δεν αποφασίζω εγώ. Οι προπονητές αποφασίζουν. Εγώ είμαι εδώ».

-Από τα πρωταθλήματα που αγωνίστηκες, ποιο νομίζεις πως σου ταίριαζε περισσότερο;

«Σίγουρα στην Πορτογαλία με την Μπενφίκα. Παίζαμε πολύ μπάλα, το κλίμα ήταν πολύ οικογενειακό, μου άρεσε πάρα πολύ εκεί. Πέρασα αξέχαστα. Έχω σεβασμό για όλους τους συλλόγους που αγωνίστηκα, αλλά η Μπενφίκα ήταν κάτι ξεχωριστό».

-Έχεις ήδη ζήσει την αγάπη των φίλων του Άρη. Πώς σε κάνει να αισθάνεσαι αυτό το καλωσόρισμα στη νέα σου ομάδα, σε μια νέα για σένα πόλη;

«Ο Άρης είναι από τις μεγαλύτερες και ιστορικότερες ομάδες στην Ελλάδα. Έχει δυνατούς φιλάθλους, το θυμάμαι και από τα παιχνίδια μου με τον Ολυμπιακό και ειδικά στον τελικό του Κυπέλλου που είχαμε παίξει στο Καυτανζόγλειο (σ.σ. 2008, 2-0 ο Ολυμπιακός τον Άρη). Θέλω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, να βοηθήσω τους νέους μου συμπαίκτες και τη νέα μου ομάδα. Κι εύχομαι να καταφέρουμε να εκπληρώσουμε τους στόχους της».

-Είναι ξεκάθαρο, ο Άρης περιμένει από σένα να πετύχεις γκολ, αυτό που ξέρεις να κάνεις. Εσύ τι περιμένεις από τον Άρη;

«Αυτό που υπόσχομαι είναι πως θα δώσω τα πάντα για τη νέα μου ομάδα».

-Έχεις πετύχει πολλά στην καριέρα σου. Έχεις νέους στόχους, νέες προκλήσεις για τον εαυτό σου;

«Πάντα δίνω κίνητρα στον εαυτό μου. Θα ήταν ωραίο να κερδίσω ένα τρόπαιο και με τον Άρη. Θέλουμε να παίζουμε στην Ευρώπη. Στο μυαλό μου έχω μόνο να επιστρέψω σε αγωνιστικούς ρυθμούς και να βοηθήσω την ομάδα».

-Έχεις σκεφτεί πώς θα πανηγυρίσεις το πρώτο σου γκολ;

«Οι πανηγυρισμοί μου έβγαιναν πάντα αυτόματα. Ποτέ δεν έκανα πλάνο. Θα δούμε τι θα συμβεί».

-Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στους φίλους του Άρη;

«Θα τα δώσω όλα. Θέλω να τους κάνω χαρούμενους. Θα κάνω τα πάντα για την ομάδα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης