Ρεπορτάζ: Βασίλης Τζήμτσος

Με τις καταθέσεις του πρώην προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Βασίλη Γκαγκάτση και του παλαίμαχου διαιτητή και πρώην βουλευτή Πέτρου Κωνσταντινέα, συνεχίζεται σήμερα, Πέμπτη, η δική στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για τα στημένα ματς για τα οποία κατηγορούνται 28 διαιτητές και ποδοσφαιρικοί παράγοντες, μεταξύ των οποίων και ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Γκαγκάτσης ήταν πρόεδρος της ΕΠΟ από τον Ιούλιο του 2001 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2008. Είχε επικριθεί έντονα από τους αντιπάλους του για τις στενές σχέσεις του με τον τότε πρόεδρο του Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη και τον συνεργάτη του Θωμά Μητρόπουλο, οδηγώντας στην κυριαρχία του Ολυμπιακού στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγους μήνες ο κ. Γκαγκάτσης είχε απομακρυνθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Super League, λόγω έκπτωσής του από το ελληνικό ποδόσφαιρο, βάσει του αθλητικού νόμου, εξαιτίας τελεσίδικου και αμετάκλητου βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για το σκάνδαλο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της ΕΠΟ της περιόδου 2004-2006.

Η κατάθεση του κ. Γκαγκάτση έχει ενδιαφέρον, καθώς ήταν υποψήφιος στις εκλογές της ΕΠΟ το 2012, όταν πρόεδρος εξελέγη ο κατηγορούμενος Γ. Σαρρής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας υπήρξε κορυφαίος διεθνής διαιτητής FIFA και Α΄ Εθνικής, κρατώντας τη σφυρίχτρα του για 17 χρόνια στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Πολλές φορές ο φούρνος του στην Καλαμάτα είχε δεχθεί επίθεση. Μάλιστα στις 23/2/2012 τον είχαν ανατινάξει καταστρέφοντάς τον ολοσχερώς. Ήταν και η τελευταία χρόνια που διαιτήτευσε ο κ. Κωνσταντινέας, ο οποίος είχε καταγγείλει τότε πως ο εμπρησμός ήταν μήνυμα κάποιων που ήθελαν να διαιτητεύει με βάση τα συμφέροντά τους.

Για την ανατίναξη του φούρνου οι κατηγορούμενοι είχαν απαλλαχθεί από τις κατηγορίες, γιατί δεν βρέθηκε η ύλη για τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Όμως ο κ. Κωνσταντινέας θα καταθέσει για τις άλλες του καταγγελίες, που αφορούν κρούσματα πιέσεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η δική επρόκειτο να ξεκινήσει στις 9 το πρωί αλλά διακόπηκε για τις 11, λόγω στάσης εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων.

Το zougla.gr παρακολουθεί τη δική και θα σας ενημερώσει για τις καταθέσεις των δύο μαρτύρων που έχει προγραμματιστεί να εξεταστούν σήμερα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης