Με δύο επιθετικούς θα παραταχθεί η εθνική Γερμανίας στο φιλικό με το Περού, όπως προανήγγειλε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Χάνσι Φλικ, ο οποίος αρχίζει το «χτίσιμο» μιας νέας ομάδας εν όψει της τελικής φάσης του EURO 2024, το οποίο θα διεξαχθεί στα γήπεδα της χώρας. Οι Γερμανοί επέλεγαν για χρόνια να αγωνίζονται είτε χωρίς κλασικό επιθετικό, μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ το 2014 και την αποχώρηση του Μίροσλαβ Κλόζε από την ενεργό δράση, είτε να χρησιμοποιούν μόνο έναν, πολλές φορές ως «ψευτοεννιάρι».

«Αύριο θα παίξουμε με δύο επιθετικούς. Με τους Τίμο Βέρνερ και Νίκλας Φίλκρουγκ και με κάπως διαφορετική μεσαία γραμμή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φλικ και συνέχισε: «Αυτό επίσης σημαίνει ένα διαφορετικό παιχνίδι για τους φουλ μπακ μας. Νομίζω ότι και οι δύο επιθετικοί τα πήγαν καλά στην προπόνηση,, επομένως αποφασίσαμε να παίξουμε με δύο επιθετικούς από την αρχή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με την εικόνα που έχει αποκομίσει από τις προπονήσεις της εθνικής, ο Γερμανός ομοσπονδιακός υπογράμμισε: «Είμαστε ικανοποιημένοι με την εξέλιξη στην προπόνηση. Υπάρχει υψηλή ένταση, υψηλή συγκέντρωση, η ποιότητα στις πάσες είναι πολύ καλή επίσης. Όλοι διαθέτουν μεγάλη αυτοπεποίθηση στην προπόνηση. Όλοι οι φίλαθλοί μας θέλουν να το δουν αυτό. Εάν δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο αύριο τη δέσμευση που έχουμε δείξει εδώ τις τελευταίες πέντε ημέρες, τότε μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι».

Για τα φιλικά με Περού και Βέλγιο (28/3) ο Φλικ κάλεσε στην εθνική πέντε νέα πρόσωπα πο είναι οι Κέβιν Σάντε (Μπρέντφορντ), Γιόσα Φάγκνομαν (Στουτγκάρδη), Μεργκίμ Μπερίσα (Άουγκσμπουργκ), Φέλιξ Ενμέτσα (Βόλφσμπουργκ) και Μάριους Βολφ (Ντόρτμουντ). Αναφορικά με την κλήση τους ο 58χρονος τεχνικός σχολίασε: «Χρησιμοποιήσαμε τον Μάρτιο για να πάρουμε νέες γνώσεις και πληροφορίες. Προκαλέσαμε παίκτες, οι οποίοι ίσως να μην ήταν πραγματικά στο “ραντάρ” για κάποιους, άλλους τους οποίους αναλύσαμε και κοιτάξαμε τα προτερήματά τους και τι μπορούν να φέρουν στο παιχνίδι μας. Τώρα έχουμε 15 μήνες μέχρι το EURO για να τους συνοδεύσουμε, προκειμένου να κάνουν το επόμενο βήμα».

Στο μεταξύ, τόσο ο Φλικ, όσο και ο μέσος της Μπάγερν Μονάχου, Γιόσουα Κίμιχ, αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις αναφορές στα γερμανικά ΜΜΕ που κάνουν λόγο για απομάκρυνση του Γιούλιαν Νάγκελσμαν από την τεχνική ηγεσία των Βαυαρών και αντικατάστασή του από τον Τόμας Τούχελ. «Εκπλαγήκαμε πολύ από τα πρωτοσέλιδα, αλλά έως τώρα η Μπάγερν Μονάχου δεν έχει ανακοινώσει κάτι για το θέμα. Ούτε κι εγώ θα το σχολιάσω, ως ένα σημάδι σεβασμού προς τον Γιούλιαν» είπε χαρακτηριστικά ο Φλικ, τον οποίο διαδέχθηκε ο Νάγκελσμαν στην τεχνική ηγεσία της Μπάγερν Μονάχου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο Κίμιχ επισήμανε: «Μπορώ μόνο να πω ότι ο Γιούλιαν είναι ένας εξαιρετικός προπονητής. Είχα πολλούς προπονητές στην καριέρα μου και αυτός βρίσκεται εύκολα στην πρώτη τριάδα. Όμως, δεν μπορώ να πω κάτι πάνω σ’ αυτό το θέμα και παρακαλώ να το σεβαστείτε. Προφανώς είναι κατανοητό ότι είναι ένα “καυτό” θέμα αυτή τη στιγμή, αλλά ο σύλλογος δεν έχει επιβεβαιώσει τίποτα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης