Φόντα: «Δεν έχει νόημα ο αγώνας με την Ιταλία στο Wembley»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, 13:36
Φόντα: «Δεν έχει νόημα ο αγώνας με την Ιταλία στο Wembley»

«Δεν έχει νόημα» η σύγκρουση της Αυστρίας με την Ιταλία στους «16» του Euro 2020 το Σάββατο να πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, καθώς κανένας από τους οπαδούς των ομάδων δεν μπορεί να πετάξει εκεί, όπως δήλωσε ο προπονητής της χώρας των Άλπεων, Φράνκο Φόντα.

Στη Βρετανία, όπου οι αριθμοί των κρουσμάτων κορωνοϊού αυξάνονται λόγω της εξάπλωσης της πιο μεταδοτικής μετάλλαξης «Delta», υπάρχει απαίτηση καραντίνας 10 ημερών για νέες αφίξεις, καθιστώντας αδύνατο για τους οπαδούς της Ιταλίας και της Αυστρίας να παρευρεθούν στον αγώνα το Σάββατο.

«Δεν θα υπάρχουν οπαδοί της Αυστρίας και της Ιταλίας στο γήπεδο. Δεν έχει νόημα να παίξουμε στο Λονδίνο» δήλωσε ο Φράνκο Φόντα στην εφημερίδα Kleine Zeitung της Αυστρίας, η οποία δεν είχε κερδίσει ούτε έναν αγώνα σε Euro πριν από αυτό το τουρνουά.

«Συνιστούμε να μην ταξιδέψετε στον αγώνα του δεύτερου γύρου με την Ιταλία στις 26 Ιουνίου 2021 στο Wembley» προειδοποίησε το Υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας στην ιστοσελίδα του.

Ο Φόντα προέτρεψε τους διοργανωτές τουρνουά UEFA να παρέμβουν: «Ελπίζω για χάρη των οπαδών να βρεθεί μια λύση. Μία επιλογή θα ήταν να αλλάξουν γήπεδο. Ελπίζω να μπορούν να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι φίλαθλοι. Αυτή είναι η ειλικρινής επιθυμία μου» είπε.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, 13:40