Όπως συμβαίνει σε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, έτσι και στη Γαλλία, η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει τεράστιες ζημίες σε οικονομικό επίπεδο. Η πρόωρη λήξη της περασμένης σεζόν στέρησε από τους συλλόγους το τελευταίο τμήμα εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ενώ, πριν από μερικές εβδομάδες, ολοκληρώθηκε η σχετική συνεργασία των Ligue 1 και 2 με τον σινοϊσπανικό ραδιοτηλεοπτικό όμιλο Mediapro. Παρά το γεγονός ότι τα πρωταθλήματα έχουν επαναρχίσει, η απουσία θεατών μειώνει ακόμα περισσότερο τα έσοδα των συλλόγων.

Οι διοικούντες το επαγγελματικό ποδόσφαιρο της Γαλλίας βρίσκονται σε αναζήτηση νέου εταίρου για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των πρώτων δύο κατηγοριών, την ώρα που τέσσερις πρόεδροι έχουν αναλάβει μία δύσκολη αποστολή. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ο Ζαν Μισέλ Ολάς (Λιόν), ο Μαρκ Κέλερ (Στρασμπούρ), ο Ζαν Πιέρ Καγιό (Ρεμς) και ο Λοΐκ Φέρι (Λοριάν) θα διαπραγματευτούν με την UNFP (ένωση παικτών) μια συμφωνία, έτσι ώστε οι παίκτες να αποδεχθούν μια γενική μείωση των μισθών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η φούσκα του ποδοσφαίρου επέτρεψε την ανάπτυξη αποζημίωσης παικτών. Σήμερα βιώνουμε μια διαρκή κρίση, με τα τηλεοπτικά δικαιώματα που θα προκύψουν να είναι μειωμένα για αρκετά χρόνια. Είναι φυσιολογικό να σκεφτόμαστε τι μπορεί να γίνει» δήλωσε πρόσφατα ο Καγιό.

Στόχος των παραγόντων πλέον είναι να πείσουν τους ποδοσφαιριστές να κάνουν μια προσπάθεια (σ.σ. η προτεινόμενη ποσοστιαία μείωση δεν έχει προσδιοριστεί) μέχρι το 2024.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης