Ο πρόεδρος της Αφρικανικής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας (CAF), Πατρίς Μοτσέπε, έφτασε στο Καμερούν, τη χώρα που θα φιλοξενήσει το Κύπελλο Αφρικής (9 Ιανουαρίου – 6 Φεβρουαρίου), υπογραμμίζοντας την επιθυμία του να για ένα «επιτυχημένο» τουρνουά.

Η παρουσία του Μοτσέπε κρίθηκε επιβεβλημένη, δεδομένου του πολλαπλασιασμού των φημών για ακύρωση ή νέα αναβολή της διοργάνωσης λόγω της πανδημίας Covid-19, που σαρώνει και τη «Μαύρη Ήπειρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μοτσέπε, ο οποίος αναμένεται να συναντήσει τον πρόεδρο του Καμερούν, Πολ Μπίγια, και να επισκεφθεί το στάδιο Olembé στη Γιαουντέ, τον τόπο της εναρκτήριας αναμέτρησης, είπε στους δημοσιογράφους ότι «είμαστε πολύ σαφείς στη δέσμευσή μας να κάνουμε το Κύπελλο Εθνών ένα επιτυχημένο τουρνουά».

Την περασμένη εβδομάδα, η ECA (Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων) απείλησε τη FIFA να μην επιτρέψει σε παίκτες των συλλόγων της να συμμετέχουν, ανησυχώντας για την κατάσταση της υγείας.

Έτσι, πριν από μέρες η κυβέρνηση του Καμερούν και η CAF ανακοίνωσαν ότι οι οπαδοί θα πρέπει να εμβολιαστούν πλήρως και να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ για να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Μια απόφαση που, όμως, δεν φαίνεται να καθησύχασε την ECA…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης