Συναρπαστικό ήταν το φινάλε και στον 2ο όμιλο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, με τους αγώνες της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής, όπου η Σενεγάλη εξασφάλισε την πρωτιά μετά το 0-0 κόντρα στο Μαλάουι. Στη δεύτερη θέση του γκρουπ τερμάτισε η Γουινέα, παρά την ήττα της από την Ζιμπάμπουε με 2-1, ενώ το Μαλάουι που ισοβάθμησε μαζί της στους 4 βαθμούς (αλλά είχε ηττηθεί με 1-0 στο μεταξύ τους παιχνίδι στις 10/01), διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση μέσω της 3ης θέσης, αφού η βαθμολογική συγκομιδή του μπορεί να του προσφέρει ένα απ’ τα τέσσερα τελευταία «εισιτήρια» για τη φάση των «16».

Στο “Kouekong Stadium” της πόλης Μπαφουσάμ σε ένα ιστορικό παιχνίδι, καθώς η Σαλίμα Μουκανσάνγκα από τη Ρουάντα έγινε η πρώτη γυναίκα που «σφύριξε» αγώνα σε τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, η Σενεγάλη «βολεύτηκε» με τη «λευκή» ισοπαλία κόντρα στο Μαλάουι, σε ένα παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Ο Πάπε Αμπού Σισέ του Ολυμπιακού έμεινε στον πάγκο, χωρίς να χρησιμοποιηθεί αυτή τη φορά από τον προπονητή του Αλιού Σισέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα στο “Stade Ahmadou Ahidjo” του Γιαουντέ, η Ζιμπάμπουε αν και είχε ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης μέσω των τρίτων θέσεων, έκανε την έκπληξη κόντρα στη Γουινέα επικρατώντας με 2-1, αλλά παρέμεινε στην τελευταία θέση του 2ου ομίλου. Οι Μουσόνα και Μαλάτσι έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στην Ζιμπάμπουε, με τον Ναμπί Κεϊτά της Λίβερπουλ να μειώνει στο τελικό 2-1, που «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Ο μεσοεπιθετικός Αγκιμπού Καμαρά του Ολυμπιακού δεν αγωνίστηκε καθόλου, λόγω τραυματισμού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης