Η Ιταλία πρέπει να παραμείνει ήρεμη στην προετοιμασία της για τον κρίσιμο αγώνα της Παρασκευής με την Ελβετία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά θα χρειαστεί να κάνει τα σχέδιά της χωρίς τους τραυματίες Λορέντσο Πελεγκρίνι και Νικολό Τζανιόλο, όπως δήλωσε σήμερα ο προπονητής της «σκουάντρα ατζούρα», Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης ισοβαθμούν με τους Ελβετούς στον 3ο όμιλο με 14 βαθμούς, αλλά βρίσκονται στην κορυφή λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων, πριν από τη συνάντηση των δύο ομάδων στο «Ολίμπικο» της Ρώμης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νικητής θα αποκτήσει πλεονέκτημα για να εξασφαλίσει το απευθείας «εισιτήριο» για το Κατάρ, με ένα παιχνίδι να απομένει στη συνέχεια και ενώ οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 στη Βασιλεία τον Σεπτέμβριο.

Ο ηττημένος θα… συμβιβαστεί με μια θέση στα play-off, μια διαδικασία με κακές αναμνήσεις για την Ιταλία, μετά τον αποκλεισμό από τη Σουηδία κατά τη διάρκεια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

«Πρέπει να είμαστε ήρεμοι στην προετοιμασία μας γι’ αυτό το σημαντικό παιχνίδι» είπε ο Μαντσίνι σε συνέντευξη Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα παιχνίδια με την Ελβετία είναι πάντα δύσκολα και θα είναι και την Παρασκευή. Αν παίξουμε όπως στο πρώτο παιχνίδι, μπορούμε να πάρουμε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να τα πάμε ακόμα καλύτερα. Θα είναι ένας σημαντικός αγώνας».

Ο Μαντσίνι αποκάλυψε ότι Πελεγκρίνι και Τζανιόλο βρίσκονται σπίτι τους τραυματίες, ενώ θα παρακολουθείται η κατάσταση του μέσου Νικολό Μπαρέλα μετά από ένα χτύπημα που δέχθηκε.

Ανάμεσα στους κληθέντες του Ρομπέρτο Μαντσίνι είναι για πρώτη φορά και ο μέσος της Τορίνο, Τομάσο Πομπέγκα.

«Ο Πομπέγκα αξίζει να είναι εδώ και έχει περάσει από όλες τις εθνικές ομάδες και τα πήγε καλά. Έχει σπουδαία προσόντα, είναι εδώ γιατί τα πάει καλά εδώ και αρκετό καιρό» είπε ο Μαντσίνι.

«Δεν ξέρω με ποιον να τον συγκρίνω. Είναι ένας τεχνικός παίκτης με καλό αριστερό πόδι. Μπορεί να οργανώσει το παιχνίδι αλλά και να είναι επιθετικός μέσος, είναι νέος και έξυπνος».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης