Το ποδόσφαιρο παγκοσμίως θρηνεί από το απόγευμα της Τετάρτης (25/11) τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, ενός εκ των μεγαλύτερων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών -αν όχι του κορυφαίου όλων- και οι αντιδράσεις ανά την υφήλιο στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του συνεχίζονται.

Ρομάριο (πρώην διεθνής Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής): «Η δική του εποχή στη γη έφερε μεγάλη χαρά στη χώρα του και μας σαγήνεψε όλους. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις ωραίες στιγμές που περάσαμε μαζί και τα αστεία που κάναμε. Δεν ήταν ποτέ αντίπαλος για μένα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιούργκεν Κλοπ (Προπονητής της Λίβερπουλ): «Είμαι πια 53 ετών και μου φαίνεται πως ήταν μέρος όλης της ζωής μου. Όταν ήμουν πολύ μικρός, ίσως 8, 9, 10 ετών, τον είδα για πρώτη φορά και ήταν 16 ή 17 ετών. Σε ένα βίντεο, κάνοντας κόλπα με τη μπάλα, και από τότε ήταν ο ξεχωριστός παίκτης για μένα. Από παγκόσμια σκοπιά, είναι ο Πελέ, ο Μαραντόνα, ο Μέσι ή αν προτιμάτε δύο Αργεντινοί και ένας Βραζιλιάνος. Είχα δει πρόσφατα το ντοκιμαντέρ για τον ίδιο. Ο Ντιέγκο ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Κι ας πούμε πως ο Μαραντόνα είχε πολλά πράγματα για τα οποία έδινε τους αγώνες του. Θα μου λείψουν και τα δύο».

Ράφαελ Ναδάλ (Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις): «Σήμερα ο κόσμος του αθλητισμού γενικά και του ποδοσφαίρου ιδιαίτερα νιώθει ένα μεγάλο κενό. Ο Μαραντόνα, ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές στην ιστορία, έφυγε από τη ζωή. Ήταν τα πάντα για το ποδόσφαιρο. Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του, στον κόσμο του ποδοσφαίρου και στην Αργεντινή».

Άνχελ Ντι Μαρία (Διεθνής Αργεντινός επιθετικός): «Αντίο Ντιέγκο. Νιώθω αιώνια ευγνώμων για τα πάντα. Θα είσαι πάντα στην καρδιά μας. Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκεόργκι Χάτζι (Πρώην διεθνής Ρουμάνος ποδοσφαιριστής): «Τεράστιο σοκ για τον κόσμο του ποδοσφαίρου και για ολόκληρο τον πλανήτη. Η άπειρη θλίψη γέμισε την ψυχή μου τη στιγμή που άκουσα αυτά τα τρομερά νέα. Μια τόσο μεγάλη ιδιοφυΐα που έφυγε πολύ σύντομα… Αναπαύσου εν ειρήνη Ντιέγκο!».

Φράνκο Μπαρέζι (Πρώην διεθνής Ιταλός αμυντικός κι αρχηγός της Μίλαν): «Η καρδιά μου κλαίει, ήταν ένας θρύλος, ένας μύθος, ένας αθάνατος, ένας από τους μεγαλύτερους στην ιστορία του ποδοσφαίρου και, εμείς οι μεγαλύτεροι μπορούμε να το πούμε. Κι αγαπήθηκε από τους ανθρώπους, που πήγαν στο γήπεδο λόγω των συναισθημάτων που τους δημιουργούσε. Έκανε με… πορτοκάλια αυτό που φαινόταν αδύνατο να κάνουν με μια μπάλα οι άλλοι ποδοσφαιριστές».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης