Ο Σεργκέι Ρεμπρόφ είναι και με τη… βούλα ο νέος προπονητής της εθνικής Ουκρανίας, καθώς η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, ανακοίνωσε την πρόσληψη του παλαίμαχου διεθνούς επιθετικού έως το τέλος του Μουντιάλ του 2026.

Ο 49χρονος Ρεμπρόφ διαδέχεται στο «τιμόνι» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τον -υπηρεσιακό τεχνικό- Ρουσλάν Ρόταν και υπέγραψε συμβόλαιο, το οποίο έχει διάρκεια έως τις 30 Ιουλίου 2026.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρόταν είχε αναλάβει τα «ηνία» της εθνικής Ουκρανίας τον Φεβρουάριο, καθώς το συμβόλαιο του προηγούμενου προπονητή, Ολεξάντρ Πετράκοφ, είχε λήξει, και βρέθηκε στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην ήττα 2-0 από την Αγγλία, στο εναρκτήριο παιχνίδι για τα προκριματικά του EURO 2024.

Ο Ρεμπρόφ, ο οποίος στη διάρκεια της καριέρας του αγωνίστηκε -μεταξύ άλλων- στις Ντιναμό Κιέβου, Τότεναμ, Γουέστ Χαμ και Ρούμπιν Καζάν, «κατέγραψε» 75 συμμετοχές με την εθνική Ουκρανίας το διάστημα 1992-2006, ενώ «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του το 2009.

Ως προπονητής στην Ντιναμό, ο Ρεμπρόφ κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Ουκρανίας το διάστημα 2014-17, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε στην Αλ Αχλί της Σαουδικής Αραβίας και στην ουγγρική Φερεντσβάρος. Την περασμένη εβδομάδα ο Ρεμπρόφ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Αλ Αΐν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ύστερα από διετή θητεία, έχοντας οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση του νταμπλ στην πρώτη σεζόν του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης